lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kirjaesittely: Helppoa ja hyvää: Suklaa - Herkkuja joista tulee hyvä mieli.

Helppoa ja hyvää: Suklaa - Herkkuja joista tulee hyvä mieli.

"Jo sana suklaa saa veden herahtamaan kielelle. Tämän suussa sulavan herkun ystävät ovat varmasti yksimielisiä siitä, että suklaa on makunautinto vailla vertaa. Harva pystyy vastustamaan leivoksia, kakkuja, pikkuleipiä ja muita jälkiruokia, jotka maistuvat samettisen suklaisilta. Tämä kirja sisältää mitä hurmaavimpia luomuksia kaikille suklaan ystäville. Herkuttelun iloa!

Yli 100 helppoa ja hyvää ohjetta.(Gummerus)  


Kustantaja: Gummerus
Julkaistu: 03/2016
Suomentanut: Anni Järvinen, Saara Toivonen
Englanninkielinen alkuteos: Chocolate
Toteutus: Ivy Contract
Kuvat: Charlie Paul
Sivuja: 208
Muita Helppoa ja hyvää -sarjaan kuuluvia kirjoja: Naposteltavat, Leivonta, Salaatit, Kasvisruuat, Opiskelijan keittokirja, Smoothiet ja mehut
Arvostelukappale 

Minä pidän suklaasta ihan liikaa. Nimenomaan täyteläisestä maitosuklaasta, en niinkään terveelliseksi väitetystä tummasta suklaasta. Olen kokeillut tehdä raakasuklaata itse, ja onhan se hyvää, mutta... silti mussutan mieluummin kermamaista, rasvaista maitosuklaata, joka on vielä mieluiten varustettu jollain ihanalla täytteellä. Kuulun myös siihen koulukuntaan, joka tulistuu, jos valkosuklaata väittää suklaaksi! Se on rasvaa, ei suklaata! Vähän sama jos väittää mustaa väriksi...

Tämän suklaapajatukseni jälkeen on hyvä siirtyä arvioimaan tätä kirjaa. Suklaa - Herkkuja joista tulee hyvä mieli on nimittäin täydellinen suklaahimon tyydyttäjä ja äkkimakean tarpeessa olevan pelastuskirja. Tässä oppaassa ei ole ollenkaan alun sepostuksia sopivista välineistä, raaka-aineista ja tekniikoista, vaan kompaktin kokoinen (160 X 200 mm) kirja on täynnä toinen toistaan suklaisempia herkkuja. 

Kirjan ohjeet on jaoteltu jälkiruokiin, kakkuihin ja torttuihin, pieniin leivonnaisiin sekä makeisiin ja pikkuherkkuihin. Ohjeet eivät ole yhtä aukeamaa pidempiä ja kuvat vievät kielen mennessään. Ehei, en silti syönyt kirjan sivuja, vaan päädyin kokeilemaan pienien leivoinnaisten osiosta karamelli-suklaa-muropaloja. Kyllä, niistä tuli ihan liian hyviä!

ÄKKIMAKEUSVAROITUS!


 
Jos rakastat suklaata, tämä kirja on sinua varten. Tuliko minulle tästä kirjasta hyvä mieli? Kyllä, kyllä minulle tuli :)
 

Ei kommentteja: