tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kevyt tunika koululaiselle

Meidän koululaistyttö on alkanut kaivata sellaisia puseroita, joissa ei ole mitään kuvaa eikä kuosia (huoh, niisk, yhyy...). Niinpä ompelin hänelle kivan kevyen tunikamallisen puseron Kangaskapinan viskoositrikoosta. Ohje on Suuri Käsityö -lehdestä numerosta 2/2015. Tein paidan koossa 134, mutta hiukan reilu se tietenkin on, koska neiti on vasta 127 cm pitkä.

Tein samasta kankaasta myös hiuspannan ihan oman ohjeen mukaan.

Jos joku ihmettelee, miksi helmaresorin sauma on edessä, voin kertoa, että se on siinä tarkoituksella. 
Kaulukseen minun piti laittaa erilainen, raidallinen resori, sillä tuo oranssiin taittava ei ollutkaan tarpeeksi joustavaa eikä tytön pää olisi mahtunut siitä sisään. Oikeastaan onkin piristävä lisä, että kaulus on erilainen, eikö?
Tämän paidan juju on palasista kootut etu-, taka- ja hihakappaleet. 

Hiukan pitää nyt purnata lehden ohjeesta. Siinä mainostetaan, että tämä tunika on helppo koululaisenkin ommella. Silti ohjeet ovat puutteelliset, esimerkiksi kauluksen ompeluun ei ole kunnollista opastusta, eikä myöskään kerrota mihin resorisaumat kannattaa kohdistaa. Kaiken huipuksi kuvassa, jossa opastetaan kaavojen sijoittelu kankaalle, ei kaulusta ole laitettu taitteelle, mutta kaavan molemmissa reunoissa luki 'taite'. Eihän se ole edes mahdollista laittaa molempia kaavan reunoja taitteelle, vaan pitää olla jompi kumpi. 

Kaikesta huolimatta tulokseksi tuli kiva kevätpaita.

Ei kommentteja: