maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kevätaskartelujen aikaa

Näin pääsiäisen lähestyessä jopa minä innostun kokeilemaan kevätaskarteluja, vaikken ole mikään askartelun ylin ystävä. Esittelen nyt tässä muutamia näperryksiä, joita sain lasteni kanssa aikaiseksi, ja jatkan lisää seuraavassa päivityksessä, kunhan saan kaikki valmiiksi.

Pääsiäismunien maalaus on haastavaa hommaa, sillä tyhjät munankuoret hajoavat helposti. Ja vaikka ne saisi pysymään ehjinä koristelun ajan, onnistun ne kuitenkin tiputtamaan ja hajottamaan jossain vaiheessa, saati että ne saisi säästettyä ehjänä seuraavia pääsiäisiä varten. Siksi minä tykkään styroxmunista.


Törkkäsimme muniin hammastikut, jotta niitä on helpompi maalata ja kuivatella.

Maalasin munat kauttaaltaan perusliimalla ja levitin niille irtohilettä. Keksin hyvän kuivatustelineen teippamalla kulhon maalarinteipillä ja törkkäämällä munat tikkuineen siihen kuivumaan. Idean näihin kimallemuniin nappasin Sinooperista, josta myös ostin tarvikkeet.


Kun munat olivat kuivia, liimailimme niihin perusliimalla ja kuumaliimapyssyllä koristeita: paljettinauhaa, satiiniruusuja, timanttitarroja. Osaan laitoimme höyheniä hännäksi ja kultanauhaa ripustuslenkiksi, jotka kiinnitimme pienillä askartelunauloilla. Muut materiaalit on ostettu Sinooperista, mutta pastellisävyiset höyhenet ostin Citymarketista.    
Taika-lehden numerosta 2/2015 nappasin tällaisen kivan taiteltavan pupukorin ohjeen. Tämän pupun voi laittaa roikkumaan vaikka pajunoksasta, sillä nämä on tosi pikkuisia. Sisään mahtuun juuri ja juuri pieni ruohomuna tai pari hedelmäraetta. Näitä minun olisi tarkoitus väkerrellä eri väreissä useampia. Tarvikkeet pupuun olen ostanut Citymarketista.    
Näihin kivoihin paperiperhosiin löysin ohjeen Taika-lehden numerosta 4/2013. Näissä voi käyttää monenlaisia papereita: lahjapaperia, kartonkia (ehkä hiukan liian jäykkää tosin), kuviopapereita, silkkipaperia jne. Me käytimme lahjapaperin ja kuviopaperin jämiä. Sidoimme perhoset ompelulangalla rimpsuksi ja teimme niistä köynnöksen.

Note-to-self: Muista kissat ja niiden saalistusvietti. Seuraavana aamuna perhosrimpsu löytyi lattialta, joten etsimme niille uuden paikan, mielellään katonrajasta :D    
Seuraavassa askartelupäivityksessä esittelen pääsiäistipuja sekä kartonkisia kevättulppaaneja.

Ei kommentteja: