sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Kirjaesittely: PaaPiin kaavakirja lapsille

PaaPiin kaavakirja lapsille: Paapii Design, Anniina Isokangas ja Paula Isopahkala.

"Ompele itse lastenvaatteita PaaPiin kaavoilla!

PaaPiin leikkisät ja värikkäät kuosit ovat viime vuosina valloittaneet Suomen ja aloittaneet myös maailmanvalloituksen. Nyt PaaPii julkaisee kaikkien ompelijoiden iloksi 9 monikäyttöistä kaavaa!

PaaPiin Anniina Isokangas ja Paula Isopahkala ovat suunnitelleet kaavakokoelman, joka palvelee kotiompelijaa monta vuotta. PaaPiin kaavakirja lapsille sisältää ohjeita niin tytöille kuin pojillekin: paitoja, housuja, mekkoja ja tunikoita. Kaikki kaavat ovat joustavia trikookankaita varten. Niiden kokovalikoima on laaja: 86–140 cm, eli ne toimivat pikkulapsesta aina koululaiseen asti. Vauvoja ja äitejäkään ei ole unohdettu: mukana on myös vauvan bodyn sekä naisen mekon kaava. Kaikkiin kaavoihin on helppoja muunteluvinkkejä, ja kirjan ohjeilla kaavoista syntyy yli 20 erilaista vaatetta.

Kirjassa on mukana kaksi kaava-arkkia. (#kirja) "


Kustantaja: Tammi
Julkaistu: 02/2017
Kuosit: Anniina Isokangas
Mallit, kaavat ja ompeluohjeet: Paula Isopahkala
Valokuvat: Anniina Isokangas
Piirrokset: Ylva Lycander
Graafinen suunnittelu ja taitto: Päivi Häikiö ja Ylva Lycander
Kaavojen sarjonta: Iti Tigas
Toimitus: Jenni Salminen
PaaPii Design verkkokauppa: https://www.paapiidesign.com/
Sivuja: 144

Arvostelukappale, kiitos!


Jos tykkää ommella Ottobren kaavoilla, tämä kirja sopii paremmin kuin jalka ompelukoneen polkimelle(sori ontuva vertaus...). PaaPiin kirjassa on ilokseni simppeleitä perusohjeita, joita voi sitten toki muokata persoonallisiksi kangasvalinnoillaan. PaaPii Design on Anniina Isokankaan ja Paula Isopahkalan perustama lastenvaate- ja kangasyritys, jonka iloisen lapsekkaat kuosit ovat myös heidän suunnittelemia. Minä valitsin nyt ompeluksiini eri firman kankaita, mutta ajattelin tutustua myös PaaPiin kankaisiin joku toinen kerta. Kuosit ovat kertakaikkisen ihastuttavia!Vaatemallit on jaoteltu omiin kappaleisiinsa. Tämä tekee selailusta mukavaa, kun samantyyppiset vaatteet ovat peräjälkeen - kun mietin, millaiset housut tekisin tyttärelleni, on helppo katsella housumallit omasta kappaleestaan. Valitsin tyttäreni toiveesta kivat polvipaikkaiset Repo-housut. Ne oli muuten ihan helpot toteuttaa, mutta takataskujen kanssa meinasin kompuroida. Aloitteleva ompelija voi vaikka jättää takataskut pois, niin housujen teko helpottuu.


 Tein tytön Repo-housut koossa 134 cm mustasta joustocollegesta ja lisäsin siihen limenvihreät polvipaikat ja taskunsuun kaitaleet ja taskupussit. Tikkaukset tein limenvihreällä langalla. Vyötärölle ompelin kiinni 3 cm leveän kuminauhan, ja pidin kovasti tästä tavasta, sillä näin kuminauha ei ala kiertää, kuten se kuminauhakujaan laitettuna tekisi.
Housut on aseteltu tässä hassusti, joten kuva hiukan vääristää taskuja, Ihan samanmuotoiset niistä tuli :)
Tyttärelleni tein  helpon Myyry-paidan ohjeella kettupaidan koossa 134 cm. Tämä paitakaavamalli on niin perusmalli kuin voi olla, ja tätä ohjetta suosittelen aloittelijallekin.

Oranssinkeltaiset resorit sopii tosi hyvin kettumaisen digiprinttitrikoon kanssa.

Eikös olekin ihana kuosi? Tyttäreni rakastaa kettuja, ja on nyt ikionnellinen paidastaan. Itselleni voisin tehdä mekon samasta kankaasta. Tein sekä tyttärelleni että pojalleni myös pipot PaaPii pipo-ohjeella koossa s. Tykkään tästä, hiukan lyhyemmästä mallista. Tupsut jätin pipoista pois, koska se hankaloittaa kypärän käyttöä pyöräillessä ja luistellessa.

Hups, kuosi meni toisessa pipossa väärinpäin! 

 Tein vielä esikouluikäiselle pojalleni Pihla-Vetoketjucollegen koossa 122 cm. Kompastuin omaan nokkeluuteeni, kun päätin tehdä sen trikoosta, vaikka ohjeessa suositeltiin joustocollegea. Note to self, älä ikinä enää ompele vetoketjua trikookankaaseen. Yhden purkamisen, kiroilun ja tuskailun jälkeen vetoketju on nyt kupruileva ja päättyy kauluksen alapuolelle, vaikka sen olisi pitänyt yltää kauluksen yläosaan. Oppia ikä kaikki! Annan myös hieman noottia puutteellisista taskun ompeluohjeista. Niihin olisin kaivannut täsmennystä.
Oranssi trikoo sisäkauluksessa, taskupusseissa ja alavarassa tuo piristystä takkiin. Urheiluaiheinen digiprinttitrikookuosi sopii urheiluhullulle pojalle.

Pidän kovasti Paapiin kaavakirja lapsille -teoksen ulkoasusta, kuvituksista ja malleista, vaikka itsekin melko kokeneena harrastelijaompelijana kompastuin muutamiin kohtiin (taskunsuukaitaleeseen ja vetoketjun kohdistukseen lähinnä). Ohjeet ovat helposti seurattavia, piirroskuvat selkeyttävät kinkkisempiä kohtia ja mallit ovat tosi monikäyttöisiä ja monipuolisia. Ilahduin kovasti naisten mekkomalleista, joista pitkähihaisen Klara-mekon aion tehdä itselleni kevään aikana. Pidän myös kovasti PaaPii Designin ajatuksesta jakaa vaatemallistonsa kaavat kotiompelijoiden käyttöön, niin että ne jotka osaavat, voivat tehdä samanlaisia vaatteita itse, mitä he myyvät. Ja luonnollisesti ne, jotka eivät osaa, voivat ne ostaa valmiina.Kirjassa on myös todella kauniiden mekkojen, tunikoiden, hameiden ja söpöjen vauvan bodyjen ohjeita niitä kaipaavalle. Minun tyttäreni hameinho ei ota laantuakseen, joten minun ompelukseni pysyttelevät housu-paita-linjalla.
Samantyylisiä kirjoja:

Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin: Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola.

PaaPiin kaavakirja lapsille muissa blogeissa:

Mehukekkerit

Suvikukkasia

Punatukka & kaksi karhua

Hupsistarallaa

Viipula Vaapula Vot

 _______________________________


Kaikki kankaat ja kuminauhan olen ostanut Kangaskapinasta. Vetoketju kierrätetty.

Ei kommentteja: