lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kirjaesittely: Paperi kukkii

Paperi kukkii. 100 kauneinta askartelumallia: Kelsey Elam. "Paperitaidemestarin ainutlaatuinen opas upeiden paperikukkien askarteluun.

Innoittavin värikuvin kuvitettu kirja sisältää yli 100 kaavaa sekä yksinkertaiset, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet kukkien leikkaamiseen, valmistamiseen ja värjäämiseen.

Kelsey Elamin paperikukkamallisto vangitsee mestarillisesti jokaisen kukan erityispiirteet, olipa sitten kyse pulleasta pionista, täydessä kukassa olevasta ruususta tai hennosta villikukasta. (Minerva.)Kustantaja: Minerva
Julkaistu: 02/2017
Suomentanut: Christina Kotisaari
Kansi: Evelin Kasikov & Taittopalvelu Yliveto Oy
Valokuvat: Neal Grundy
Englanninkielinen alkuteos: 100 Simple Paper Flowers (Ivy Press 2016)
Sivuja: 192
Kirjailijan nettisivut:
Tumblr:  http://kelsbe.tumblr.com/
Instagram: https://www.instagram.com/p/7GqXf6w-Iw/
Etsy:  https://www.etsy.com/people/kelseybe

Arvostelukappale, kiitos!

Näin kevään pikku hiljaa lähestyessä mikäs onkaan mukavampaa kuin värikkäiden paperikukkien askartelu. Paperitaiteilija Kelsey Elamin kirja Paperi kukkii sai minut suunniltani, sillä en osannut millään päättää, minkä kukkasen haluaisin ensimmäisenä tehdä. Ruiskaunokki? Ei, ehkä sittenkin kissankello. Hmm, tiikerililja olisi ihanan oranssi, mutta kameliasta saisin tosi nätin kukan erääseen maljakkoon. Tekisinkö kimpun, köynnöksen vai yksittäisiä kukkia? Kun on  100 erilaista kukkaa valittavana, ei ole kovin helppo tehtävä aloittaa askartelua.


Onneksi pysyin järjissäni ja tyydyin tekemään nyt aluksi vain yhden kukkamallin, "Juliet" ruusun. Niitäkin ajattelin tehdä vain kaksi. Tulin huomanneeksi, että alussa menee aikaa opetellessa ohjeiden lukemista, sillä jokaisen kukan kohdalla ei ole varsinaisesti omia ohjeita, vaan siinä opastetaan tekemään kukin vaihe takana olevien yhteisten, numeroitujen tekniikkaohjeiden avulla. Alussa tämä tuntui työläältä, mutta pikku hiljaa homma alkoi sujua. Onhan se toki hyvin kätevää, ettei samoja tekniikkoja opasteta yhä uudestaan ja uudestaan eri kukkamallien sivuilla. Takaa löytyy myös kaikkien kukkien kaavat ryhmiteltynä lehtiin, terälehtiin ja emiöihin (jotka on kukan ohjeessa nimetty verhiöiksi, joten hiukan hämilläni olin..)Aikaa säästääkseen voi silkkipaperia leikata useita kerroksia, eikä jokaista terälehteä tarvitse siis erikseen leikata. 
Kukkien tekemiseen kannattaa varata aikaa! Minä väkersin kahta ruusua neljättä tuntia, vaikka skippasin yhden vaiheen, eli silkkipaperin kastelemisen vedessä. Yllättävän paljon aikaa saa kulumaan näihin kukkasiin, mutta kun on kärsivällinen ja tekee kaikki vaiheet huolella, saa aikaan todella aidonnäköisiä kukkia, jotka kelpaavat lahjaksikin. Pääsiäiseksi löytyy esimerkiksi pajunkissaoksien ja narsissien ohjeet ja äitienpäivänä voi taiteilla äidille tai mummille vaikka ruusukimpun.Tärkeimmät tarvikkeet kukkien tekemiseen on silkkipaperi (tai kreppipaperi), kukkalanka, kartonki, liima, kukkateippi (jota minulla ei ollut), valkaisuaine (jota minulle ei ollut) sekä heteitä varten vanupuikot, muovailusavea ja valmiita askarteluheteitä. Joitakin kukkia maalataan esim. akryyliväreillä tai värjätään esim. elintarvikevärillä. Tämä kirja on paperiaskartelijan unelma!

Ei kommentteja: