torstai 5. tammikuuta 2017

Hyvää uutta vuotta 2017!

Heipä hei ja oikein mukavaa uutta vuotta 2017!Cinnamonum-blogi on ollut joulutauolla, ja samalla olen miettinyt tämän blogini tulevaisuutta. Aiemmin perustin tämän, jotta voisin lisätä tänne tekemiäni ompeluksia ja leivontakokeilujani, mutta viime vuonna bloginissani alkoi olla enemmän kirjaesittelyitä kuin mitään muuta. Nautin niiden tekemisestä ja samalla tulee kokeiltua erilaisia leivonta- ja käsityöohjeita, mutta mietin, pitäisikö blogissani olla jotain muutakin sisältöä. Lastenvaatteita en enää ompele kovinkaan paljoa, eikä jokaisen peruspullanleivonnan jälkeen viitsi laittaa tänne kuvia. Tulin nyt siihen johtopäätökseen, että jatkan tällä linjalla ainakin kesään saakka ja mietin sitten, laitanko blogini jäihin. Kevään myötä tulossa siis tuttuun tapaan kirjaesittelyitä pääasiassa käsityö-kirjoista, sekä joitakin omia näpertelyjäni.

Suurin harmitus taisi olla se, kun Blogger jostain syystä viime syksynä hävitti blogini sivupalkeista kaikki linkkiluettelot jonnekin nettiavaruuteen. Minua on tympinyt alkaa etsimään uusiksi kaikki kirjaesittelyt, käsityöt ja leivonnat, joista minulla oli luettelot tehtynä. Niinpä nuo sivussa olevat linkit luetteloihin ovat siinä määrin puutteelliset, ettei sieltä löydy kuin tämän ikävän tapauksen jälkeen lisätyt linkit. Onkohan kenellekään muulle käynyt näin?

Tänä jouluna en poikkauksellisesti tehnyt joululahjoja juurikaan itse, joten minulla ei ole juuri esiteltävää, mutta jotakin sentään:

Innostuin askartelemaan vessapaperihylsyistä näitä tähtösiä/kukkasia nähtyäni Facebookissa pyörivät videon. Kokeilin sooloilla myös pöllön, enkelin ja hiukan erilaisen kukkasen. Koko kotimme oli täynnä irtokimalletta, mutta olihan näitä mukava tehdä. Ainoat tarvikkeet hylsyjen lisäksi olivat kuumaliimapyssy, ripustuslankaa ja hopeista ja kultaista irtokimalletta (Sinooperi) sekä perusliimaa.Pojalleni piti saada Itämaan tietäjän viitta eskarin joulujuhlaan, ja tällaisen minä sain tehtyä vashasta valoverhosta, mustasta tekoturkiksesta ja vanhasta vaippakankaasta ja kultafoliokankaasta leikatuista tähdistä. Viittaan tein tarrakiinnityksen. Ps. Poika ei suostunut pitämään tätä kuitenkaan näytelmässä, koska se ei ollut musta, joten viitta nähtiin toisen eskarilaisen päälle. (Tämä on niin tätä!)


Aloitin myös tekemään itselleni yliopolvensukkia tällä Yhteishyvän ohjeella, mutta en ihan jouluksi niitä saanut vielä valmiiksi. Lankana on Novitan 7 veljestä  tummanharmaa lanka. Tällä hetkellä minulla on jo yksi kokonainen sukka valmiina ja noin 10 cm seuraavaa alulla.


Lapsilleni ompelin vielä ennen aattoa nämä kivat puserot Noshilta tilaamastani Talvinalle-trikoosta. Tytön paitaan tein hihat raidallisesti viskoosicollegesta (Kangaskapina). Kaavat on samat, joilla tein lapsilleni Kahden-paidat (Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin), jätin vain huput ja kaulukset pois. Hiukan olisi saanut pienentää vielä kaula-aukkoja ja kaventaa etenkin pojan paitaa.
Askartelin myös tällaisen kivan suklaakuusen, johon tarvitsi vain styrox-kartion (Sinooperi) sekä pari rasiallista Fazerin sinisiä paperikarkkeja, kuumaliimapistoolin ja satiininauhaa koristeeksi. Latvakuuseksi laitoin tekemäni vessapaperihylsytähden. Nyt kuusi on jo syöty...


Tällaisia jutskia olen saanut aikaiseksi. Nyt jatkan villasukkani viimeistelyä sekä tartun pian uusiin kirjaesittelykappaleisiin. Nähdään toivottavasti pian!


Ei kommentteja: