tiistai 6. joulukuuta 2016

Kohti joulua osa 3: Kirjaesittely: Olgan joulu

Olgan joulu: Olga Temonen.

"Kurkista Olgan jouluun!

Olgan joulu on suloinen sekamelska lasten vilskettä, tunnelmallisia hetkiä ja perinteitä — hyvää ruokaa ja herkkuja unohtamatta!
Olgan joulu avaa ovet Temosten kodin jouluun. Kirja on täynnä maalaistalon tunnelmaa ja tarinoita sekä monenlaisia reseptejä pikkujoulun kekseliäistä naposteltavista joulun perinneruokiin. Mukana on niin Olgan isän joululammas kuin vaihtoehtoja modernin kasvissyöjän joulupöytään. Makean ystävänä Olga ei tietenkään ole unohtanut myöskään herkkuja.

"Jouluna ei tarvitse olla liian tyylikäs eikä ainakaan hillitty. Minulle joulu on runsaita värejä, tuoksuvia kukkia, näyttäviä koristeita ja paljon herkkuja! (#kirja)"

Kustantaja: Tammi
Julkaistu: 09/2016
Valokuvat: Emilia Ikäheimo
Sivut: 160
Kirjailijan aiemmat teokset:  Teit meistä kauniin (& Tuukka Temonen, WSOY 2016)
Olgan pullakirja (Tammi 2015), Emäntänä Olga (Tammi 2013)
Kirjailijan blogi: Olgan kotona / Kotivinkki
Arvostelukappale

Tämä kirja on blogini "kohti joulua"-kirjaesittelysarjan kolmas ja viimeinen. Saatan silti vielä postata sarjassa jotain muuta jouluista, kuten askartelua, vaikken enää kirjaesittelyn merkeissä tähän sarjaan palaa.

Olga Temosen joulukirja henkii ihanan kodikasta ja maalaishenkistä joulun tunnelmaa. Kuvissa vilisevät tuttuun tapaan hänen suloiset lapsensa sekä maalaisromanttiset kuvat, joista vastaa Emilia Ikäheimo. Olenkin aiemmin esitellyt Olgan pullakirjan, joka on hyvin samanhenkisesti kuvitettu. Erityisesti innostun hevosten ja muiden eläinten kuvista.
Olgan joulu ei pidä sisällään askartelua ja väkertelyä, vaan kirja on täynnä herkullisia ruoka,- juoma- ja leivontaohjeita. Olga suosii leivonnassa speltti- ja tattarijauhoja ja ruuissaan kasviksia. Ilahduttavia yllätyksiä ovat kirsikkaliköörin ja kirsikkalikööriglögin ohjeet. Ihanat tekstinpätkät kertovat Olgan perheen joulunvietosta ja tuovat kirjantekijän lähemmäksi lukijaa, jolloin kirja lakkaa olemasta pelkkä reseptikirja.


Kun joulupöytä on katettu ja kaikki kokoontuvat sen ääreen, toivon, että aika pysähtyisi. Edes hetkeksi. Tätä tunnelmaa ei voita mikään.Tein kirjan ohjeella pehmeän puolukkasuklaakakun, joka oli helppo ja herkullinen kakku itsenäisyyspäivän kahvipöytään. En ole ennen tehnytkään kakkua, jossa kaikki ainekset, niin jauhot, munat kuin voikin vatkataan kerralla sekaisin. Mahtavan nopeaa! Sokeroidut puolukat pinnalla olivat yllättävän herkullisia. 

 Oikein hyvää itsenäisyyspäivää 99-vuotiaalle Suomelle!


 Olgan joulu on monipuolinen ohjekirja mutta myös mainio selailukirja joulun tunnelmointiin. 

Olgan joulu muissa blogeissa:


Samantyylisiä kirjoja:
Ei kommentteja: