tiistai 10. maaliskuuta 2015

Pikku pussukoita ja Tilda-maatuskoja

Välillä tulee sellainen hirveä näpertelyn tarve, ja niinpä minun piti kaivaa jo viime kesänä ostamani värikkäät puuvillat ja vetoketjut esiin ja alkaa tehdä pikkupussukoita. Minulla ei ole mitään hajua, mitä minä kaikilla pussukoilla teen: lapsille en niitä anna, sillä heidän huoneensa pursuaa jo muutenkin erilaisia pusseja ja rasioita täynnä kaikkea "kamalan tärkeetä pikkutavaraa". Myymään en halua ruveta, sillä en viitsi alkaa laskeskelemaan materiaalikuluja ja ilmoittamaan verottajalle mahdollisia pienenpieniä myyntituloja. Jemmailen niitä siis tuonne omiin kätköihin ja annan silloin tällöin lahjaksi pahaa aavistamattomille ystävilleni ;)

Aikaisemmin tein pöllöpussukan Tildan ohjeella, mutta nyt halusin etsiä jonkun simppelimmän mallin. Osaisinhan minä toki tehdä pussukan ilman valmiita kaavoja, mutta myönnän olevani laiska luomaan uutta ja teen mieluusti jonkun toisen hyväksi havaitsemilla kaavoilla. Löysinkin Hippu-blogista mainiot ohjeet, kiitosta vaan!

Tein pussukoita kahta kokoa. Hipun ohjetta suurensin hiukan, että sain tehtyä myös hiukan isompia. Näihin ei tule ollenkaan kovikekangasta eikä liimavanua väliin, mutta toki ne olisi ryhdittäneet näitä. Takimmainen pussukka on tehty pellavasta ja lisäsin siihen somisteeksi leveää pitsiä ja pöllönapin. Kankaat ja vetoketjut olen ostanut Anne-Marian kangas ja sisustusompelimosta. 
Nämä kaksi kaunokaista lähtivät lahjaksi 18- ja 19-vuotiaille synttärineitokaisille. Somistin ne vielä molemmat itsepäällystettävillä napeilla. Nämä pussukat on molemmat tehty Tilda-kankaista, joihin olen erityisen ihastunut.

Kuka kieltää laittamasta myös pussin sisäosaan nättiä kangasta?  Lisää pussukoita on vielä tulossa, jo valmiiksi leikattuna...


Kun aloin pikku hiljaa toipua joulunaluksen Tilda-askertelumaratoonistani, uskaltauduin taas kaivamaan Tilda-kirjat esille ja suunnittelemaan uusia sisustussöpöyksiä. Ensimmäisenä sain valmiiksi nämä hauskat maatuskat. Nämä on tehty Tildan talossa - ompelua ja askertelua -teoksen ohjeella (Finnanger. Gummerus 2008). Maatuskat saivat kunniapaikan keittiön hyllyltä, jossa säilytän kokkaus- ja leivontakirjojani.

Minulla on keskeneräisenä vielä kirjahyllyäni somistamaan tuleva Tilda prinsessanukke, jolle minun piti tilata nettikaupasta hiuksia, että saan sen viimeistellyksi. Siitä teen sitten ihan oman postauksensa, sillä se on ansainnut sen!

3 kommenttia:

mARa kirjoitti...

Komea rivi pussukoita! Ne on kivoja lahjoja antaa ja tulee varmasti käyttöön.

Anne-Marian Kangas ja sisustusompelimo kirjoitti...

Kivoja pussukoita ja kaikkea muuta kivaa oot saanut valmiiksi multa tilaamista kankaista.

Amria kirjoitti...

Kivoja pussukoita olet tehnyt! Mäkin tykkään kovasti tehdä pussukoita. Ne on helppoja ja nopeita tehdä, lopputulos on yleensä kiva, ja niitä on helppo antaa lahjoiksi :)