tiistai 24. maaliskuuta 2015

Liivimekko niin arkeen kuin juhlaan

Ompelin Ottobren Magpie-liivimekon ohjeella neidille mukavan liivimekon samasta Kangaskapinan Kukkakoukerot-kankaasta kuin aiemmin itselleni ompelemassani vintage-mekossa.
Koneessani on joku ongelma, eikä sillä saa tehtyä napinläpiä kunnolla, tai sitten en vain osaa säätää langantiukkuuksia sun muita oikein. Siksi napinlävet on aika rumat. 

Nappeja tuli ohjeen mukaan kaksi molemmille puolille, mutta minä jouduin laittamaan vielä kaksi molemmille puolille lisää, sillä mekko roikkui muuten ihan liian alhaalla neitokaisen päällä. Onpahan nyt säätövaraa. Punaiset kukkanapit on tilattu HanhelistaAntistaattinen vuorikangas (Kangaskapinasta) on kirkkaan fuksianpinkki. Olipas muuten melko vaikeaa ommella päärme tuollaiseen kankaaseen, ja siitä tulikin aika vino. Onneksi vuori jää hameen alle piiloon.Tuli tehtyä meidän hoikalle neidille ehkä liian isoa kokoa oleva mekko, kun en muistanut, että Ottobren ohjeet on yleensä aika leveitä. Olen aika laiska mallailemaan, mikä olisi oikea koko lapsen vaatteelle, enkä todellakaan ole alkanut mittailemaan vyötärönympäryksiä sun muita, vaan olen vain napannut vaatekoon pituuden mukaan. Ehkä pitäisi. Tai en sitten tiedä.

Poimutuksia piti tehdä niin eteen kuin taaksekin, ja samat vielä vuoriosaankin. Ihan hyvin onnistuivat mielestäni, vaikka en minä niitä ikinä jaksa poimuttaa tasaisesti.


Neidin mekko on tehty ihan arkikäyttöön, mutta menisi vaikka jossain juhlissakin, kun vaihtaa alle hienomman paidan. Tarkoituksenani olisi tehdä joskus vielä arkisemman näköinen liivimekko esimerkiksi raidallisesta kankaasta, ja kokeilla eteen jotain aplikointia. Mutta se on jo toinen projekti se!