tiistai 27. syyskuuta 2016

Kirjaesittely: Narukerälle kyytiä

Narukerälle kyytiä. 16 kivaa ideaa kodin kaunistukseksi: Jemima Schlee.

"Kenelläpä ei pyörisi kotona pari jämäkerää narua?

Tämän kirjan avulla ne saavat kyytiä ja niistä tehdään monenlaista käyttökelpoista. Eikä vain käyttökelpoista, vaan myös hauskannäköistä!

Narusta virkataan, neulotaan, sidotaan ja kieputetaan muun muassa lasinalusia, tiskirättejä, kukkaroita, säilytysbokseja, matto ja paljon muuta. Mallityöt on jaettu neljään ryhmään tilan mukaan: keittiöön, kylpyhuoneeseen, eteiseen ja työhuoneeseen.

Suurin osa malleista tehdään tavallisella talousnarulla, jota virkataan tai neulotaan samaan tiheyteen kuin DK-lanka. Kookkaampiin töihin käytetään paksua puuvillakudosta tai köyttä.

Mukana on hyvät kuvalliset työohjeet, joten aloittelijakin saa tukevasti narunpäästä kiinni"

Kustantaja: Mäkelä
Julkaistu: 04/2016
Suomentanut: Virpi Vainikainen
Englanninkielinen alkuteos: Take a Ball of String (GMC Publications 2015)
Valokuvat: Andrew Perris
Kirjailijan muita julkaisuja:  Tuunatut tölkit (tulossa Mäkelä 2016), Take a Seat: 16 Beautiful Projects for Your Home (GMC Publications 2016), Take a Bandana - 16 Beautiful Projects for Your Home (GMC Publications 2015), Take a Tea Towel - 16 Beautiful Projects for Your Home (GMC Publications 2015)
Kirjailijan blogi: http://jemimaschlee.blogspot.fi/
Sivuja: 128
Arvostelukappale

Vastaukseni takakansitekstin kysymykseen "Kenelläpä ei pyörisi kotona pari jämäkerää narua?": minulla. Minulla  ei todellakaan pyöri niin yhtäkään narukerää kotona joutilaana. Olen ihminen, joka ei ole tarvinnut narua mihinkään. Käytääkö joku muka narua tavallisessa kotitaloudessa? Lahjanarua minulla toki on, mutta ei siitä mitään pysty virkkaamaan. Niinpä minun piti lähteä ihan kauppaan ostamaan narukeriä, jotta saisin toteutettua kirjan ohjeita. 

Mutta ensin kerron hiukan tästä kirjasta, joka ilmestyi viime keväänä, pahimman muurausnarubuumin laantuessa. Jemima Schlee on panostanut ohjeissaan käytännöllisiin arjen esineisiin, sillä sivuilta löytyy virkkausohjeita käytännöllisille säilytysrasioille, pussukoille, ovenpidikkeille, astianpesimille ja tiskiliinoille, näin muutamia mainitakseni. Kirjoittaja ei ole muurausnaruvimmailija, vaan hänen ohjeissaan käytetään muun muassa talousnarua, puuvillaista taikurinnarua, leipurinnarua ja polypropeeninarua, eli muovinarua. Toki voi käyttää muitakin naruja ihan oman maun mukaan. Kirjan lopussa on opastettu käytetyt virkkaustekniikat selkein kuvasarjoin.

 Kuvan näppärä lampunvarjostin tehdään kieputtelemalla leipurin- tai talousnarusta kuumaliiman avulla. Tämän voisin joskus toteuttaa!


Minä tekaisin muovinarusta soman astianpesimen, johon ostin narua muutamalla eurolla ihan perus sekatavarakaupasta. Tästä tuli tylsän valkoinen, koskapa kaupassa ei ollut värivaihtoehtoja. Tällä soisi saavan kattilanpohjalta palaneet pastanjämät hinkattua irti.


Narukerälle kyytiä antaa piristävää vaihtelua virkkaustöihin ja sopii eri toten niille, joilla nyt on sitä ylimääräistä narua kaapeissaan. Syystä tai toisesta.

Ei kommentteja: