sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kirjaesittely: Juustokakkuja rakkaudella

Juustokakkuja rakkaudella: Christin Geweke.

"Pala juustokakkua on pala onnea. Tämä kotileipurin toivekirja sisältää 36 toinen toistaan herkullisempaa juustokakkureseptiä.

Kirjan ohjeilla syntyvät sekä klassiset amerikkalaistyyliset keksipohjaiset tuorejuustokakut että keveämmät, rahkasta valmistettavat kakut. Mukana on niin paistettavia kuin hyydytettäviä kakkuja, suklaisia unelmia ja hedelmillä tai mehukiilteellä viimeisteltyjä juhlapöydän kuningattaria.

Perinteisten juustokakkujen lisäksi kirjassa on myös joukko hauskoja variaatioita, kuten esim. kupeista tarjoiltava juustokakkujälkiruoka, mini-juustokakut tai juustokakkujäädyke. (Minerva)"Kustantaja: Minerva
Julkaistu: 08/2016
Saksankielinen alkuteos: I Love Cheesecake (Hölker Verlag  2015)
Suomentanut: Maiju Lempinen
Valokuvat: Frauke Antholz
Kirjailijan muut (saksankieliset) julkaisut: 1001 Genuss Olivenöl (Hölker Verlag 2016), 1001 Genuss Schokolade (Hölker Verlag 2016), 1001 Genuss Tee (Hölker Verlag 2015), 1001 Genuss Kaffee (Hölker Verlag 2015)
Sivuja: 96
Arvostelukappale

Minä rakastan juustokakkuja: niin paistettuja kuin liivatteella hyydytettyjä. Pidän niiden suutuntumasta, raikkaudesta, ulkonäöstä... Perinteiseen kermakakkuun verrattuna juustokakku on kätevämpi tehdä, sillä ei tarvitse ensin paistaa kakkupohjaa, leikata, täyttää ja vielä pursotella kermoja. Paistettu juustokakku sopii sellaisille, jotka eivät tykkää liivatteen kanssa pelailusta (kuten minä). Liivatteella hyydytettävä juustokakku taas ei vaadi paistoa ja sen voi kätevästi tehdä edellisenä iltana jääkaappiin hyytymään. Minä pidän toki molemmista versioista, mutta paistettavista ehkä himpun verran enemmän.

Juustokakkuja rakkaudella on mukavan näppärän kokoinen kirja, jossa on omistauduttu vain ja ainoastaan juustokakuille. Minun  riemukseni kirjan sivuilta löytyy yhtä lailla niin paistettavia kuin liivatteella hyydytettyjä kakkuohjeita. Reseptit on lajiteltu klassikoihin, hedelmä- ja marjajuustokakkuihin, suklaajuustokakkuihin sekä erityishyvää-osioon, jossa on erimerkiksi vanilja-mansikkapirtelön ja juustokakkujäätelöiden ohjeet.


Minä tein kokeeksi jogurtti-vadelmajuustokakkua äitini poimimista vadelmista. Jogurtti toi mukavaa keveyttä ja raikkautta täytteeseen, ja vadelmista tuli sopiva kirpeys muuten melko laimean makuiselle kakulle. Olen kyllä erittäin tyytyväinen ohjeeseen ja lopputulokseen.

 Vadelmat menivät hiukan mössöksi, sillä otin ne pakastimesta.

Monia ihania kakkuja tulee vielä varmasti kokeiltua tästä kirjasta, jonka alussa on lisäksi  hyviä vinkkejä juustokakun onnistumiseen.  Pidän kovasti tämän kirjan pienoisesta koosta ja selkeydestä. Aina ei huvita kaivaa sitä paksua järkelettä kirjahyllystä, kun etsii kakkuohjetta, vaan on mukava napata pienempi kirja näppärällä ranneliikkeellä oppaakseen. Suositukseni!Samantyylisiä kirjoja:

Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia: Pille Enden ja Lia Virkus.
Emman kakut, leivokset & jäätelöt: Emma Iivanainen
Makeaa - marjoista ja hedelmistä: Liisa Westerberg
Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon: Sini Visa

Juustokakkuja rakkaudella muissa blogeissa:

Leena Lumi
Suvikukkasia

Ei kommentteja: