sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kettumaisia ompeluksia ja askartelua

Meidän neiti fanittaa kettuja ihan hirveästi, ja olen pidemmän aikaa etsinyt sopivaa kettudigiprinttiä. Niinpä innostuin  suuresti, kun Kangaskapinan valikoimiin tuli täydellinen, syksyinen kettudigiprintti. Oli ihan pakko tilata kangasta ja tehdä lapsosille paidat.


 Tytön paidan tein Ottobren  Autumn Forest trikoopuseron ohjeella koossa 122 cm. Malli on muuten ihan peruspaita, mutta eteen tulee sievä rypytys, joka tekee paidasta aavistuksen tyttömäisemmän. Kaavat olen joskus piirtänyt kirjastosta lainaamastani lehdestä, enkä muista enää, mistä numerosta ne ovat. Paidan pariksi tein suklaanruskeasta scubatrikoosta legginsit Ottobren ohjeella (4/15 Denim & Gold Leggins 128 cm). Nämä menivät vähän poskelleen, sillä tikkaukset alkoivat kupruttelemaan kangasta ja taskutkin menivät vähän niin ja näin...


 Kävi niin, että legginseistä tuli tytölle pikemminkin lökkärit eli lökäpöksyt. Neiti on tavattoman hoikka, joten olisi pitänyt piirtää pituus 128 cm:n mukaan mutta leveys 116 cm:n mukaan. Laiskana en jaksanut alkaa säätää kaavanmuuntelujen kanssa ja näin sitten kävi.


Tyttö kuitenkin aikoo pitää housuja, eikä tuominnut niitä kaapin perälle - onneksi. Kangas on tilattu Kangaskapinasta. Tavattoman ihanaa kangasta tämä scubatrikoo: voisin tehdä itselleni myös joskus tästä napakat legginsit. Liukkautensa puolesta se on kuitenkin hiukan haastavampaa käsitellä kuin normaalit elastaanitrikoot.
Pojalle tein Ottobren ohjeella kivan kettuhupparin (4/13 Beagle Boy huppari 110 cm). Huppuun ja kyynärpääpaikkoihin laitoin ruskeaa scubatrikoota, ja resoreina käytin metsänvihreää. Yhden kerran sain purkaa saumurini atomeiksi ja vaihtaa uuden neulan siihen. Minä niin rakastan ommella paksuja resorikohtia. Not.Olen aiemmin ommellut pojalle housut samasta harmaasta velourista (Kangaskapina), josta tein aiemmin susipaidan. Nämä housut sopiikin aika hyvin susipaidan kaveriksi. Ohje on Ottobre-lehdestä 4/13, malli Ultimate Casual svetarihousut 110 cm. 


 Näistä tuli mielestäni oikein onnistuneet ja mukavat housut. Sovelsin hiukan etukappaleissaa, sillä tummanharmaata kangasta ei ollut tarpeeksi, joten tein etukappaleiden yläosat vaaleanharmaasta. Hauska yhdistelmä minusta.Lopuksi esittelen kettumaisen huopa-askartelun, jonka teimme tyttöni kanssa yhdessä. Bongasin tämän ketun Oulun Sinooperissa, ja löysin kaavan kettuun heidän Facebook-sivuiltaan. Oikein veikeä kettu.


Sellaisia esittelyssä tällä kertaa. Seuraassa postauksessani esittelen hauskaa barbinvaatekirjaa (Helpot ja nopeat barbinvaatteet: Karisto 9/2015), jonka ohjeilla teimme lasten kanssa yhdessä parit vaatteet malliksi. 

Nähdään!

Ei kommentteja: