sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kirjaesittely: Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin

Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin: Pinja Niemi, Mari Nuikka ja Marjo Koivumäki.

Tämä kaunis kirja sisustamisesta ja somistamisesta on todellinen inspiraation ja ideoiden aarrearkku.

Teos johdattaa tunnelmallisten ja maalaisromanttisten kotien maailmaan. Sisustamalla itse valmistetuilla esineillä voi luoda mitä yllättävimpiä esteettisiä kokonaisuuksia ja tehdä kodista uniikin ja persoonallisen.


Kirja tarjoaa runsaasti ohjeita, uusia tekniikoita ja erilaisia materiaalien käyttötapoja. Lukijaa opastetaan myös, kuinka itse valmistetut esineet voi sijoittaa osaksi kodin sisustusta.
Kirjasta löytyy mm. viihtyisiä keittiöitä, kauniita kylpytiloja, viimeisteltyjä eteisiä, tunnelmallisia saunoja ja leikkisiä lastenhuoneita. Kokonaisuudet vaihtelevat vaaleasta ja elegantista romantiikasta rouheampiin ja tummempiin tunnelmiin.
Kirja antaa vinkkejä, opastusta ja inspiraatiota estetiikan ja käsityön ystäville, niin harrastelijoille kuin ammattilaisillekin. Upeat kuvat ja selkeät ohjeet innoittavat loihtimaan omat yksilölliset tyylinäytteet (Minerva)."Julkaistu: 08/2015
Kustantaja: Minerva
Valokuvat: Marjo Koivumäki ( Aiemmat teokset: Ekodeko – Sisusta kierrättäen, Hyvän mielen puutarha, Kuvan taikaa – Askartele, ompele ja sisusta valokuvista ja Sisusta risusta.)
Sivuja: 135
Arvostelukappale

En ole hirveämmin lukenut sisustuskirjoja saati toteuttanut niistä ohjeita,  mutta nyt kiinnostuin tästä Pinja Niemen ja Mari Nuikan kirjoittamasta ja Marjo Koivumäen valokuvaamasta kirjasta, joka pursuaa suhteellisen helposti toteutettavia ohjeita. Kirjassa lupaillaan maalaisromanttista tunnelmaa, ja siitähän tyylistä minä en voi olla pitämättä. Materiaaleina käytetään pitsiliinoja, vanhoja aterimia, heinäseipäitä, höyheniä, rautalankaa.. Juuri mikään idea ohjeineen ei näyttänyt minusta mitenkään ylitsepääsemättömän vaikealta.


Halusin kokeilla heti etusivulla esiteltyä, valkoista kranssia, joka toteutetaan vanhasta lakanasta ja styrox-renkulasta. Vastoin ohjetta leikkasin palasiksi vaaleankeltaisen lakanan, jossa on vaaleansinisiä kukkasia.


Kranssi oli helppo tehdä eikä siinä tarvittu liimaa (jes, minulle liimakammoiselle sopii!), mutta jokunen tovi minulle meni kuitenkin tökkiessä sukkapuikolla lakananpaloja kranssiaihioon.
">

Tein rautalangasta kiinnityskoukun ja somistin kranssin vanhoista jouluvaloista otetulla koristesiimalla.
Toinen kokeiluluontoinen työni oli höyhenlamppu, joka tässä kirjassa on toteutettu myös vitivalkoisena. Kävin ostamassa lamppua varten 40 cm:n halkaisijalla olevan riisipaperivarjostimen, neljä kappaletta kymmenen gramman höyhenpussia värisävyltään harmaa-musta-valkoinen sekä ison pullon perusliimaa. Sitten liimailin parina päivänä höyheniä lamppuun ja tuskailin. Helppoa oli kaikesta huolimatta. Nyt kissojen lempilamppu on saanut kunniapaikan olkkaristamme.


Lamppu on näyttävä niin ilman valoa kuin valon kanssakin. Hassu höyhenkasa!


Kirjassa on monta ihanaa ideaa, jotka aion vielä tehdä. On mukava, että siinä on otettu vuodenajat huomioon, ja ohjeita löytyy niin jouluun, syksyyn kuin kesäänkin sopivia. Ideoita on myös eri huoneisiin: niin keittiöön, saunaneteiseen, makuuhuoneeseen, pihalle kuin ompeluhuoneeseenkin. Minulla oli tarkoitus tehdä tätä esittelyä varten vanhoista pitsiliinoista hienoja kulhoja, jotka kovetetaan tekstiilikovettimella, mutta jätän sen myöhemmäksi. Myös ihania jouluaskarteluja aion ehdottomasti kokeilla.


Tämä kirja on mainio opas sisustajalle, joka haluaa näpertää itse eikä kaipaa turhan kimurantteja ohjeita! Tunnelmallisissa kuvissa silmä lepää.
 

1 kommentti:

Mari - Somasti kirjoitti...

Kiitos postauksesta! :) Ihana nähdä , että joku on inspiroitunut kirjastamme tekemisen asteelle asti! Hieno kranssi ja varjostin! -Mari Nuikka