sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Sus' siunatkoon mikä susipaita!...sekä söötti haalari koululaiselle.

Tervehdys!

On taas aika esitellä uusimpia ompeluksiani, joita olen tässä parin viimeisen viikonlopun aikana väkerrellyt:

Koululaisneidille tein viimein oman jumppiksen, jota hän on kauan toivonut. Ohje on Ottobre 3/2015 -lehdestä Passerine jerseyhaalari koossa 122. 


 Kangasta minun ei tarvinnut erikseen ostaa, sillä aiemmin omaa trikoomekkoani varten tilaamaa romantiikka-digiprinttitrikoota oli vielä kangaskaapissani sopivasti (Kangaskapina).


Jumppis pujotetaan päälle alakautta kaula-aukosta, jonka tietenkin on oltava tarpeeksi suuri ja joustava. Tähän haalariin tulikin taakse samanlainen tamppikaitale kuin aimmin tekemääni Lionella jerseymekkoon. Hihoihin laitoin harmaata trikoota (Kangaskapina), sillä digiprinttiä ei enää riittänyt niihin asti. 


 Koska jumppis on lyhythihainen, voi kylmemmällä säällä vetäistä neuleen päälle. Neule on ostettu H&M:lta.

Pojalle ompelin uusimman Ottobren ohjeella (4/2015: Small nice wolf svetari) hauskan susipaidan koossa 110.
Vastoin ohjetta tein svetaripaidan velourista, en svetarineuloksesta. Tässä paidassa myös harmaiden välinen sävyero on jyrkempi kuin lehden ohjeessa, jolloin susi erottuu paremmin eduksensa.


Suden silmien pupillit piirsin kangastusseilla, sillä en olisi (varmaankaan) onnistunut aplikoimaan niitä siististi koneella. En myöskään tehnyt taso-ompeleita, sillä koneessani ei ole taso-ompeluun sopivaa hunajankenno-ommelta, vaan ompelin palat yhteen saumurilla ja tikkasin saumanvarat suoralla ompeleella. 

 Kovin on poika iloinen susipaidastaan!


 Suden naamasta tuli melko suikulainen, mutta ei se mitään - tämä onkin sellainen luihu susi :) Paidan hihoihin tuli mukavat vauhtiraidat vaaleanharmaasta ja takaosa on kokonaan tummanharmaa. Kankaat olen ostanut Kangaskapinasta.


Sitten keksimään uusia kujeita...

2 kommenttia:

Sunne kirjoitti...

Veikeitä ompeluksia molemmat :). Ja niin mukavan näköisiä päällä.

Heidi P kirjoitti...

Kiitoksia, Sunne! :)