sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Veikeät apinasortsit

Kesäkelit häämöttää vielä jossain kaukana, mutta ompelin viikonlopun ratoksi ennen helteitä  pojalleni vilpoisat sortsit. Jospa sortsikelit tulisi ihan pian? Ohje on tuttu Ottobren Sporty pocket jerseysortsien ohje, jolla tein viime kesänä raitasortsit.

Taas kerran tuskailin sortsien kolmen taskun kanssa - helppoja ne olivat ommella, mutta voi sitä tikkauksen ja sommittelun määrää! Ensi kerralla teen ihan perussortsit ilman taskuja sun muita. Kaiken huipuksi ompelukoneeni napinläpitoiminto nikotteli sen verran, että päädyin tekemään nauhoille ulostuloreiän käsin huolitellen.

 Poikani tykkää väreistä (ja apinoista), mutta minua rupesi mietityttämään, onko näissä nyt vähän liikaa kaikkea? Tarkoitan lähinnä, ovatko nämä liian riemunkirjavat? 


Sortsien  takana on hauska raitatasku.

 Edessä on kaksi taskua ja nauhalla voi kiristää vyötärön sopivaksi (resorin sisällä on myös kuminauha).Veikeä apinatrikoo on ostettu Kangaskapinasta.

 Sekä eteen että taakse ompelin piristeeksi taskunsuuhun apinanapin. Napit olen ostanut Hanhelista.

Taskunsuukaitaleet, takataskun ja sivutereet tein railakkaan punavalkoraidallisesta trikoosta (Kangaskapina).

Minulla on töitä jäljellä tällä erää enää kolme päivää. Sen jälkeen vietämme leppoisia kotipäiviä lasten kanssa, ja silloin voi ompelupostauksia ja kirjaesittelyitä pompsahtaa taas hiukan useammin blogini sivuille. Toki säiden salliessa käymme puistoissa, kyläilemässä, pyöräretkillä ja mieheni jäätyä heinäkuussa lomalle suuntaamme Leville mökkeilemään viikoksi. 

Pidetään nyt peukkuja, että säät alkaisivat lämmetä. Palan niin halusta päästä pihalle lukemaan hyvää kirjaa, pukemaan kesämekon päälle ja pyöräilemään lasten kanssa uimarannalle eväiden kera. 

Mukavaa juhannusta kaikille! Me suuntaamme juhannuksena mieheni kotipaikkaan maaseudulle grillailemaan. Nähdään pian!

2 kommenttia:

mARa kirjoitti...

Nuo apinat on mielestäni hauska kuosi, raidat sopii siihen hyvin. Kivat shortsit! Mukavaa juhannusta!

Heidi P kirjoitti...

Kiitos mARa!