sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Värikkäitä ninjoja, kaupunkimaisemaa, pupuleita, ronsuja ja piristävää raitaa

Kyllä, aivan oikein, olen saanut viimeinkin tehtyä lasten kesäompelukset (paitsi neidin mekon) valmiiksi, eikä kesä ole vielä edes puolivälissä. Pidemmittä puheitta, tällaisia sain kyhättyä:

Atelle tein Ottobren ohjeella tällaiset piristävät raitasortsit. Olihan näissä ommeltavaa, kun eteen tuli taskut, taakse yksi tasku, koristeraitaa sivuun jne, mutta näistä tuli kyllä niin kivat, että kannatti tehdä. Ohut trikoo on vilpoista ja kuminauhavyötärö kera nauhojen pitävät sortsit hyvin meidän hoikkeliini-herran päällä. Kasvunvaraa pitäis olla vielä ensi kesäksi/kesiksi.Siirille tein Ottobren ohjeella yhden pupu-t-paidan sekä yhden hihattoman norsupaidan. Tein ne molemmat samalla kaavalla, jätin vain toisesta hihat pois ja tein hihansuuhun joustokaitalehuolittelun. Hiukan putkimaiselta näyttää siron neidin päällä tämä malli, varsinkin kun valitsin vielä numeroa isomman koon mitä neiti edustaa. Molemmat paidat on tehty kaappieni jemma/jäännöspaloista.

Myös poitsulle tein pari teepaitaa, toisen kivasta kaupunkimiljöötrikoosta ja toisen hauskasta ninjakankaasta. Nämä kankaat ostin Sampsukasta ihan tätä tarkoitusta varten. Kaava on Ottobresta, ja täytyy sanoa, että tää malli on paljon parempi ja istuvampi raglanhihoineen kuin tuo isosiskon teepaitamalli. Tokihan hommaa on enemmän, jos laittaa resorireunat myös hihoihin. Tästäpä on kiva lähteä juhannuksen viettoon! Loppukesäksi jää vielä mieheni ja isäni kalastajanhatun  ja Siirin mekon ompelua, joten ei nämä tähän lopu. Seuraavassa postauksessani ois luvassa leipomisjuttuja ;) Ei kommentteja: