torstai 2. huhtikuuta 2015

Sinistä sisustelua

Kun kevätaurinko alkaa näyttää valonsäteitään, minua puree sisustuskärpänen. En ole varmaankaan ainoa? Vaikka minua turhauttaakin se, miten likaiseksi meidän ikkunat ovat talven aikana päässeetkään, enkä väsy hämmästelemästä leijailevan pölyn määrää, on ihanaa laittaa jotain uutta sisustukseen. Yleensä se on jotakin pientä ja edullista, kuten uudet verhot, matto, sisustustyynyjä tai vaikkapa seinävaate.

Tällä kertaa halusin olohuoneeseemme sinisen sävyjä, sillä ajattelin niiden sopivan keskiharmaan tehosteseinän ja uuden tummanharmaan maton kanssa hyvin yksiin. Ompelin meidän sohvan virkaa toimittavaan sohvasänkyyn (meillä ei edelleenkään ole "oikeaa" sohvaa) uuden tyköistuvan päällisen. Vaikka sellainen huoleton, päälleheitettävä kangas onkin tosi kiva sohvasängyn päällä, se ei ole kovin käytännöllinen taloudessa, jossa asuu kaksi lasta ja kissaa. 

Otin uuteen sohvanpäälliseen mallin entisestä, äitini ompelemasta päällisestä, jonka marjapuuronväriseen raidoitukseen olin jo enemmän kuin kyllästynyt. Alapuolelle ompelin kolmesta kohtaa sidottavat nauhakiinnitykset ja jokaista nurkkaa pitää myös paikallaan alapuolella olevat tarrat. Päällinen pysyy näin napakasti paikallaan, ja se on silti helppo irrottaa pesua varten. Keskisininen kangas on ostettu Jotexilta.

Koska rautakehikkoinen sohvasänky ei ole mitään ilman tyynyjä, tein siihen neljä uutta tyynynpäällistä vetoketjukiinnityksineen ihanasta unensinisestä ruusukankaasta, jonka tilasin myös Jotexilta. Vetoketjut tilasin Hanhelista.


 Siniset kukkakuosiset verhot ja valmiit kaupunkityynynpäälliset on myös Jotexilta. Takana olevat isot tähtityynynpäälliset on vanhat, äitini tekemät. Niitä en raski vaihtaa vielä.

Tyynyissä on kivoja ruusuaiheisia kirjoituksia.

Lastenhuoneeseen ompelin hauskat pöllöaiheiset sivuverhot. Ratkoin rypytysnauhan vanhoista verhoista ja ompelin uuteen käyttöön.


 Tässä Jotexin pöllökankaassa on todella kivat värit, jotka sopivat mainiosti yhdistettyyn tytön ja pojan huoneeseen. Samppa-kissakin tykkää nyt katsella ulos uusien verhojen välistä!

Kangasta jäi vielä sen verran, että teen molempien sänkyyn vielä koristetyynynpäälliset, jahka saan ostettua lisää vetoketjuja.

Tässä lopuksi uudet Tilda-luomukseni, lintuset, jotka saivat viimein nokat paikoilleen ja pääsivät aitiopaikalleen keittiön lampun päälle. Ohje on kirjasta Sisusta Tildan tapaan  (Finnanger. Tammi 2009)


Seuraavissa postauksissa jaan oman hyydykekakkuni reseptin, esittelen nukenvaatekirjaa muutamine malliompeluksineen ja ehkäpä pian esittelen taas uusia lasten trikoovaateompeluksiakin.

Tavoistani poiketen lisään vielä loppuun mukavia kuvia meidän maaliskuusta! Hyvää kevään odotusta kaikille!  

 

Ei kommentteja: