maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kirjaesittely: Virkatut korut

Virkatut korut: Johanna Meriläinen

 "Korujen virkkaaminen on hauskaa, koukuttavaa ja inspiroivaa, ja tulosta syntyy nopeasti.

Virkata voi vaikkapa pitkiä kaulaketjuja, riipuksia, rannekoruja ja korviksia, joiden värit voi valita omien mieltymysten mukaan. Vaikka materiaalina on ohut lanka, korut syntyvät nopeasti. Liimalakan ansiosta korut pysyvät muodossaan ja kestävät kosteutta.

Kirjassa on ohjeet noin kolmenkymmenen erilaisen korumallin virkkaamiseen, liimalakalla käsittelyyn ja korunosien kiinnittämiseen sekä ideoita, jotta lukija voi itsekin työstää omia malleja.

Johanna Meriläinen on käsityöläinen, kolmen tytön äiti ja intohimoinen korujen virkkaaja (Moreeni)


Julkaistu: 01/2016
Kustantaja: Moreeni
Sivuja: 96
Kirjailijan blogi: Http://jonskuponsku.blogspot.fi
Arvostelukappale

Tämä kirja vei minut mennessään, sillä nämä toinen toistaan söpömmät korut tekivät minusta virkkausriippuvaisen! Kuten kirjan takakansitekstissä mainostetaan, syntyy tulosta nopeasti ja siksi näiden Johanna Meriläisen suunnittelemien korujen teko on niin ihanan palkitsevaa - ja mukavaa. 

Kirjassa on ohjeet yhteensä kehdeksaantoista hauskasti nimettyyn korusarjaan, jotka pitävät sisällään korviksia ja kaulakoruja. Virkkaamiseen voi käyttää ihan tavallista puuvillalankaa, tai erikoisempaa, kuten Kulta-korusarjassa käytettävää kimallelankaa. Mikseitä näitä voisi kokeilla myös kalastajanlangasta tai muurausnarusta, joka on nyt kuuminta huutoa virkkausympyröissä. Silloin korviksia ei tarvisi kovettaa liimaseoksella, kuten kirjassa neuvotaan.

Virkkauslangan lisäksi tarvitsee tietenkin tarpeeksi pienen virkkuukoukun,  erilaisia välirenkaita, korvakorukoukkuja, prikkoja, helmiä, kaulaketjuja - ja sitä liimaa korujen kovetukseen. 

Virkkausohjeet ovat selkeät eikä niissä ole minulla mitään moitittavaa: On hyvät mallikuvat, sanalliset ohjeet ja virkkauskaavio sitä tarvitseville. Korut valmistuvat käden käänteessä!

 Minä innostuin kokeilemaan Lemmikki-korvakoruja (sekä yhden avaimenperän) usealla eri värivaihtoehdolla...


 ...sekä teinpä yhdet Hyrrä-korvikset ja kaulakorun.  Tässäpä korut ovat omissa lahjapusseissaan odottamassa uusia omistajiaan.


Minä muuten kovetin omat koruni läpinäkyvällä Paverpol-tekstiilikovettimella, sillä sillä koruista saa täysin säänkestävät. Nikkelittömät, hopeoidut korvakorukoukut ja välirenkaat silikonistoppareineen ostin Helmikauppa.com-nettikaupasta, kaulakorun ketju ja avaimenperän lukot on kierrätettyjä, fuksia ja vihreä lanka on Lankavan Esito-virkkuulankaa, musta, ruskea ja keltainen Fibra Natura Luxor -lankaa (Lankamaailma) ja valkoinen Novitan Huvila-puuvillalankaa. Paverpol-tekstiilikovettimen olen ostanut Sinooperista.

Ei muuta kuin kovasti koukkuuntumaan tähän kirjaan, niin saat yksilöllisen tyylin itsellesi kesäksi!

Samantyylisiä kirjoja esittelyssä: 

Ihanasti koukussa - virkkaa helposti värikästä kotiin: Susanna Zacke ja Sania Hedengren

Virkataan kirjaimia!: Kristiina Elo

75 virkattua pitsikuviota: Caitlin Sainio

Ei kommentteja: