torstai 14. huhtikuuta 2016

Kirjaesittely: Minikakut - Herkuttelijan keittiössä

Minikakut - Herkuttelijan keittiössä: Carla Bardi."Yli 100 reseptiä, joilla valmistuvat minikakut, tarteletit, kuppikakut ja browniet

Minikakut sisältää 100 alkuperäistä ja testattua reseptiä, joiden avulla valmistuvat herkut sekä arkeen että erikoistilaisuuksiin. Kirjasta löydät vinkit makupaloiksi aamukahville ja iltapäiväteelle tai perheaterioiden jälkiruoaksi sekä joitakin äärimmäisen hienostuneita vaihtoehtoja tarjottavaksi juhlavilla päivällisillä.

Mukana joukko harvinaisempia leivonnaisia, esimerkiksi punajuuribrowniet, jäätelöllä täytetyt browniet ja suolakinuskitarteletit. Perinteisempiin resepteihin kuuluvat muiden muassa perhoskuppikakut, marenkikuorrutteiset sitruunatarteletit, ranskalaiset suklaatuulihatut ja pähkinäiset suklaabrowniet.

Toscanassa varttunut Carla Bardi oppi ruoanlaiton salat jo nuorena kyvykkäiden kokkisukulaistensa rohkaisemana. Monen vuoden matkustelun jälkeen hän päätyi asumaan Bolsenajärven lähellä sijaitsevalle viinitilalle Keski-Italiaan. Tuottelias kirjailija on julkaissut yli 20 suosittua keittokirjaa, joita on käännetty yli 25 kielelle.(Readme.fi)"

Julkaistu: 03/2016

Kustantaja: Readme.fi
Suomentanut: Jade Haapasalo
Valokuvat: Brent Parker Jones
Englanninkielinen alkuteos (2016): Culinary Notebooks: Mini Cakes & Brownies
Sivuja:  128
Kirjailijan muita teoksia:  Vege - Herkuttelijan keittiössä (readme.fi 2016), Pizza (Readme.fi 2015), Suklaa - Herkullisia reseptejä (Readme.fi 2014), Viileät jälkiruuat - Herkullisia reseptejä (readme.fi 2014), Pasta - Herkullisia reseptejä (Readme.fi 2013), Cocktailit - Hopeinen kirja (Readme.fi 2012)
Arvostelukappale

Selaillessani Minikakut-teosta minulle tulee mieleen, kuin etsiskelisin reseptejä netistä, sillä joidenkin ohjeiden alaosassa on laitettu ehdolle muutamasamantapainen ohje ja saateteksti: "Jos pidit tästä reseptistä, ihastut varmasti myös näihin." Aika hauska lisä. Vaikka suurin osa ohjeista on saanut oman aukeamansa, on kirjaan välillä tiivistetty joillekin aukeamille neljä ohjetta samaan. 


Kirjan suomennettu nimi ja kansikuva antavat lukijalle vihiä, että tämä olisi vain kuppikakkukirja (tai sellaisen mielikuvan minä ainakin sain). Kuitenkin yhtä suuri pääpaino kirjassa on brownieseilla ja niiden vaaleilla sukulaisilla blondieseilla, mihin kirjan englanninkielinen nimi, Culinary Notebooks: Mini Cakes & Brownies, viittaa. Lisäksi kirjan sivuille mahtuu muitakin leivoksia kuin yllä mainittuja.

Jokaisen ohjeen alussa kerrotaan paljonko leivoksia ohjeella saa, paljonko on valmistus-, mahdollinen jäähdytys- ja kypsennysaika sekä mikä on ohjeen vaikeustaso. Kuvat ovat suorastaan syntisen houkuttelevia!


Koska en ole ikinä tehnyt brownieseja, tämä kirja toi minun ilokseni uutta kokeiltavaa. Valitsin kirjan sivuilta herkullisien suklaa-saksanpähkinäbrowniesien ohjeen testattavakseni. Ohjeessa oli pieni hämy juttu, sillä siinä puhuttiin leivinjauheen lisäämisestä, vaikka ainesosaluettelossa ei mainittu leivinjauheesta mitään. Jätin siis leivinjauheen laittamatta.

Brownieseihin tuli "vain" 250 grammaa tummaa suklaata ja 200 grammaa voita.

Hiukan saksanpähkinää...


Tekeekö kellään muulla mieli sukeltaa sulaan suklaaseen?


Valmis brownies näyttää hiukan pinnaltaan kuivalta...

 ...mutta onneksi kaakaojauheella voi peittää sen. Sisus jäi juuri sopivan meheväksi. Suklaanhimon nämä tyydyttää totisesti, sillä yksi pala riittää mainiosti!


Minikakut - herkuttelijan keittiössä on näppärä kirja monentasoiselle kotileipojalle. Erityisesti suosittelen tätä lastenkutsuja järjestävälle, sillä pienet kuppikakut, tarteletit ja browniesit maistuvat varmasti pikku juhlijoille.


Samantyylisiä kirjoja:


Suklaa - Herkkuja, joista tulee hyvä mieli. 

Emman kakut, leivokset ja jäätelöt: Emma Iivanainen

Verrattomat kakut sekä muita leivoksia: Pille Enden ja Lia Virkus

Ei kommentteja: