keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kirjaesittely: Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia

Pille Enden ja Lia Virkus: Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia


"Virolaisissa leivonnaisissa vain on sitä jotain! Suositun Ihanimmat piirakat -kirjan kahden tekijän uuteen kirjaan on koottu toinen toistaan herkullisempia makeita täytekakkuja, kuivakakkuja, juustokakkuja, muffineita, piiraita, leivoksia ja pikkuleipiä, sekä klassikoita että uutuuksia - yhteensä yli sata reseptiä, joukossa niin helppotekoisia kuin mutkikkaampiakin valmistaa.Leivonnassa tarvittavat raaka-aineet ja välineet ovat tavallisia ja helposti saatavia. Nyt ei tarvitse enää hypätä Tallinnan-laivaan päästäkseen herkuttelemaan!"

Julkaisuvuosi: 2015
Kustantaja: Moreeni
Vironkielinen alkuteos:  Võrratud koogid
Suomennos: Sanna Immanen
Sivuja: 228
Kirjailijoiden aiemmat suomennetut teokset:
Sieniä pataan, pannulle ja purkkiin (2015), Ihanimmat piirakat(2013), Hyvää oloa lautasella(2013)
Arvostelukappale

Olinpas lentää pyrstölleni, kun rupesin selailemaan tätä kirjaa! Leivontaohjeita alkoi sadella heti kirjailijoiden johdannon jälkeen, ja niitä on tosiaankin monipuolisesti. Tykästyin erityisesti kirjan kompaktiin kokoon ja simppeleihin ohjeisiin. Ei tarvitse olla mikään kakkutaiteilija, jotta osaisi tehdä kirjan kakkuja. 

Kirjan kakut on jaettu kahdeksaan eri teemaan: marjakakut, hedelmäkakut, raparperikakut, rahka- ja juustokakut, kahvi- ja suklaakakut, keksikakut, pikku leivonnaiset, kuivakakut ja pullat, muut kakut sekä marenkikakut. Tästä löytyy siis varmasti jokaisen makuun jotakin.  Miten olisi Prinssi Williamin kakkua, tyrnimarjatorttua tai ehkäpä kesäkurpitsa suklaakakkua?

Päätin kokeilla vapun kunniaksi linnunmaitokakkua, joka vaikutti minusta unelmalta; on suklainen sokerikakkupohja, sen päällä täyteläistä linnunmaitotäytettä (pääraaka-aineenaan maito, voi ja kananmunan keltuaiset), kuorrutteena vielä suklaata - ah. Hyväähän siitä tuli!Vapun kunniaksi koristeena ilmapalloja :)

Tämä kirja on täydellinen sellaisille, jotka haluavat leivontakirjaansa vain pelkkiä leivontaohjeita, ei tekniikkaopastuksia eikä vinkkejä raaka-aineiden tai välineiden valitsemiseen. Lisäksi tästä saa varmasti uusia ja erilaisia leivonnaisia kahvipöytäänsä. En voi muuta kuin suositella! Nam!

Ei kommentteja: