perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kirjaesittely: Emman makeat piirakat

Emman makeat piirakat: Emma Iivanainen.

"Emma Iivanaisen kolmas leivontakirja keskittyy herkullisiin ja kauniisiin makeihin piirakoihin. Edellisten kirjojen tyyliin kirjan piirakat ovat kekseliäitä, helppoja tehdä, upean näköisiä ja ennen kaikkea suussa sulavia.

Hapokas puolukka saa syksyisessä puolukka-toffeepiirakassa täyteläisyyttä toffeesta ja kauniit koristeet syntyvät kätevästi pohjataikinasta, vaniljaisen mansikkatortun mansikat kastellaan ylellisesti suklaassa, kuningatarjäätelö löytää sekin tiensä piirakkaan. Entä miltä kuulostaisi Twin Peaks -kirsikkapiirakka, mustikkapiirakkatikkarit tai avokadosuklaapiirakka, johon ei tarvita lainkaan uunia?

Yli 40 herkullisen piirakkareseptin ohessa Emma neuvoo tärkeimmät tekniikat: taikinan kaulimisen ja reunojen siistimisen, irtopohjavuoan käytön, erilaisten koristeiden tekemisen sekä paistamisen paistokuulilla tai riisipainolla.(Docendo)

Kustantaja: Docendo
Julkaistu: 03/2016
Sivuja: 128
Kirjailijan muita teoksia: Emman makea joulu - Herkut, lahjat, koristeet (tulossa: Docendo 2016), Emman kakut, leivokset ja jäätelöt (Docendo 2015), Kakkutaidetta kotikeittiössä (Docendo 2014),
Kirjailijan blogi: http://www.maku.fi/blogit/painted-by-cakes
Arvostelukappale

Tämä Emma Iivanaisen uutukainen kirja on täydellisen kompakti kirja makeiden piiraiden leivontaan. Minulla on ollut ahkerassa käytövssä hänen aiempi kirjansa Emman kakut, leivokset ja jäätelöt, joka on ollut minun ehdoton suosikkini (lue esittely tästä.) Nyt ilahduin, kun sain hyppysiini  jotain uutta. Kirjan hentoisen vaaleanpunainen kansi lupailee ainakin söpöjä kahvipöydän koristuksia. Niitä todellakin löytyy, sillä tämän kirjan ohjeissa on todellakin satsattu kauniisiin koristeluihin.

Pidän kovasti kirjan kauniista tyylistä, Iivanaisen taidokkaista kuvista ja siitä, että löysin reseptien joukosta monta uutta tuttavuutta, joita palan halusta kokeilla. Esimerkiksi porkkanapiirakka on taiteiltu näin kauniiksi:

 Nutella-tuorejuustopiirakka näyttää makoisalta:
 Salmiakkapiirakkaa on pakko kokeilla joskus:

Ehdoton suosikkini on Twin Peaks -henkinen kirsikkapiirakka, joka maistuisi varmasti agentti Cooperillekin. Olen sarjan suuri fani, joten tätä ajattelin leipoa sitten, kun saan syksyllä uuden Twin Peaks -aiheisen kirjan luettavakseni.

Ihastuin edellisessä kirjassa jäätelöresepteihin, ja koska myös tässä uusimmassa kirjassa näytti olevan sellainen, teki mieleni heti kokeilla kuningatar-jäätelötorttua. Jouduin vain korvaamaan vadelmat mansikoilla, sillä mieheni ei löytänyt vadelmia siihen hätään kaupasta.

Pahoittelen, etten saanut koko kuvaa piirakasta, sillä se ehti mennä meidän grillausillanistujaisissa parempiin suihin, ennen kuin hoksasin ottaa kuvan.

Emman makeat piirakat on mukavan monipuolinen ja ihastuttava piirakkakirja, josta löytyy jokaiselle vuodenajalle sopivat leipomukset. Kannattaa käydä myös tutustumassa Emma Iivanaisen Painted By Cakes -blogiin, josta löydät myös reseptejä, muun muassa ihastuttavan "maailman paras limepiirakka"- ohjeen, joka on myös tässä kirjassa. Siihen, kuten moneen muuhunkaan kirjan ohjeeseen, ei käytetä liivatteita, vaan täyte hyytyy sopivaksi jääkaapin kylmyydessä. Siitä myös minulta isot kiitokset, sillä en erityisesti pidä liivatteiden kanssa läträilystä.

Emman makeat piirakat muissa blogeissa:

Kirjavinkit (Kaisa Sutela)
Unelmaa leipomassa
Suusta suuhun
Sally's

Samantyylisiä kirjoja:

Emman kakut, leivokset ja jäätelöt: Emma Iivanainen
Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon: Sini Visa
Makeaa - marjoista ja hedelmistä: Liisa Westerberg
Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia: Pille Enden ja Lia Virkus
Parhaat piirakat - 50 suolaista ja makeaa herkkua kotikeittiöstä: Tiia KoskimiesEi kommentteja: