lauantai 25. kesäkuuta 2016

Kirjaesittely: Kierrätä ja sisusta - kierrätyshuovasta ja muusta

Kierrätä ja sisusta - kierrätyshuovasta ja muusta: Taito Uusimaa ry, Tuula Nieminen

"Ekologisen eleganttia suomalaiseen kotiin!

Läppärikotelo, riippumatto, rahi - valmista tyylikkäät ja viimeistellyt käyttötuotteet luonnonvaroja kunnioittaen. Luo kotiisi lämpöä ja kauneutta viimeistellyillä kierrätystuotteilla.

Kierrätyshuopa sekä kaappien kätköistä tai kirpputoreilta löytyvät kierrätystekstiilit saavat kirjassa uuden elämän. Monipuoliset tekniikat kutsuvat ja inspiroivat. Kirjan ohjeilla valmistat säilytyskoreja, valaisimia, tarjottimia, laukkuja ja paljon muuta tämän päivän kotiin.

Poistovaatteista ja ylijäämämateriaaleista valmistettu kierrätyshuopa on kestävä ja monipuolinen materiaali, joka houkuttelee kokeilemaan eri tekniikoita.(#kirja)"

Kustantaja: Tammi
Julkaistu: 03/2016
Sivuja: 144
Kuvat: Laura Riihelä, Dafecor oy, Taito Uusimaa ry, Katja Kuorinki-Väänänen, Benjamin Ilmoni.
Taito Uusimaa ry:n nettisivut: http://www.taitouusimaa.fi/etusivu/
Arvostelukappale
Kierrätyshenkisiä käsityökirjoja ei voi olla liikaa. Siispä tartuin innolla tähän Taito Uusimaa ry:n uuteen teokseen, jossa pääosassa on kierrätyshuopa, mutta toki myös muutkin kierrätysmateriaalit. Innostuin  heti siitä ajatuksesta, että vanhoista vaatteista voidaan valmistaa tuota eloisan pilkahtelevaa Green Craft -huopaa, ja halusin ehdottomasti valmistaa siitä itselleni jotain.

Halusin tehdä huopanauhasta punottavan korin, johon tarvitaan kaksi kiekkoa 3 cm:n levyistä huopanauhaa sekä palanen huopalevyä. Ostin huovat oman kotikaupunkini Taito Shop Maakarista. Hintaa näille matskuille tuli 28 euroa, eli hirveän hintavaa ei mielestäni ole tämä tuote. Sitä saa tilattua myös netistä Taito Shopin sivuilta.Korin punonta ohjeen mukaan oli periaatteessa ihan helppoa, mutta jonkinlainen piirroskuva ohjetekstin tueksi olisi helpottanut hahmottamista. Tiukan punoksen teko tuotti minulle ongelmia.


 Sain punottua ihan kivan korin, jonka laatu ei ole ihan niin tasainen kuin toivoin, mutta annettakoon se anteeksi, aloittelija kun olen. Koristelin korin värikkäällä nauhalla ja ompelin vielä reunan käsin kiinni, sillä liimaukset eivät oikein pitäneet.


Kierrätä ja sisusta -kirjassa on monenlaisia muitakin ohjeita kierrätyhuovasta: erityylisten korien lisäksi toalettipussin, tyynyjen, istuinalustojen, avaimenperien, rahien, jakkaranpäällisten, lehtitelineiden - ja korien, laukkujen, tablettikotelon sekä valaisimen ohjeet. Muina materiaaleina voi käyttää esimerkiksi nappeja, sanoma - ja aikakauslehtiä ja videonauhaa. Sormeni syyhyävät päästä toteuttamaan vielä muitakin ideoita kirjasta huopakorin lisäksi.

Suosittelen tätä kirjaa ekohenkisille käsityöihmisille sekä erityisesti lisäkoreja tarvitseville. Mikseipä niitä koreja voisi tehdä itse?


Ei kommentteja: