lauantai 4. kesäkuuta 2016

Back to Basics: Kesätoppeja, perusleggarit ja tuunausvaatteita muksuille

Kesän alussa olen ruukannut ommella lapsille jotain kivaa kesävaatetta. Yleensä olen tehnyt tytölleni mekkoja ja teepaitoja sekä pojalleni sortseja ja teepaitoja. Vuoden aikana on tapahtunut merkittävä muutos ekaluokkalaisen tyttöni pukeutumisessa. Kun viime vuonna hän kulki lähes joka päivä hulmuavissa kesämekoissaan, ei tänä kesänä häntä enää mekot kiinnosta. Minua on myös alkanut tympiä kaikki lapsekkaat ja moniväriset kuosit lastenvaatteissa, joten tilasin tällä kertaa kesäompeluksiin vaakaraitaa ja yksiväristä. Mallit halusin pitää simppeleinä.Tytölle ompelin napakat fuksianväriset legginsit joustocollegesta. Kaava on jostain Ottobre-lehdestä aikoinaan napattu ja kangas ostettu Kangaskapinasta.

 Pojalle tein hauskan Tribal Triangles -kesätopin (OB 3/15) koossa 116 laivastonsinisestä vaakaraitatrikoosta ja keltaisesta viskoositrikoosta. Pikkuisen rypistyi tuo yläosa, kun oli ohkaisempaa kangasta. Kankaat on Kangaskapinasta.

 Tytölle tein kesätopin samoista kankaista uusimman Ottobre-lehden (3/16) Wild Day -hapsutopin ohjeella koossa 128.

 Tytölle surrautin vielä tulevaa kesäleiriä varten kivan löysän Hideaway -swetarin koossa 128 (OB 3/15) Ohjeen mukaan olisi pitänyt käyttää svetarikangasta, mutta tein paidasta kevyemmän version viskoositrikoota käyttäen. Ompelukoneessani ei ole taso-ommelta, joten en voinut tehdä niillä tikkauksia raglansaumoihin. Samasta syystä hurautin pääntien, hihansuut ja helman saumurilla.  Lisäksi tein ylläolevan ohjeen mukaan vihreäsävyisen topin ilman hapsuja. Kankaan olen saanut Anne-Marian kangas ja sisustusompelimosta.
 Toppi ja löysä paita toimivat hyvin yhdessä.

************************************

Löysin kaapistani pussin, jossa oli iso kasa tuunattavaksi tarkoitettuja vaatteita. Ties kuinka kauan olivat olleet siellä. Koska kaappitilamme on hyvin rajallinen, päätin eräänä sadepäivänä tehdä viimeinkin niistä jotain.

 Vanhasta 3/4-osahihaisesta tunikastani syntyi pitkähihainen mekko tytölleni. Kavensin saumurilla hiha- ja sivusaumoja, ja siinä se!
 Vanha 3/4-osahihainen mesh-kankainen mekkoni muuntui tunikaksi tytölleni. Leikkasin helman vinoon ja huolittelin sen saumurilla. Kavensin hihoja ja sivusaumoja. Pääntielle tein yhteensä neljä laskosta: kaksi eteen ja kaksi taakse.

 Ystävältäni saadusta paitapuserosta tuunasin tytölleni hihattoman paitamekon: leikkasin hihat pois ja ompelin käänteet kaksoisneulalla. Kavensin sivuista nauhakujaan saakka sekä ompelin myös olkasaumoja niin, että pääntie pienentyi sopivaksi.

 Lopuksi tuunasimme lasten kanssa kangastusseilla kolme valkoista teepaitaa. Minä piirsin yhteen värityskirjaa apuna käyttäen Mowgli-aiheisen kuvan.

 Poika teki näin hienon taideteoksen paitaansa.
 Tyttöni teki näin hienon kuvan värityskirjan avulla.

Loppusilauksena tein ystäväni antamasta retropaitapuserosta pikkuisen tyynynpäällisen makkariin:
******************

Tämänhetkisenä projektina minulla on pussukoiden ompelua, mutta vaateompelukset saavat nyt vähäksi aikaa jäädä.
Ei kommentteja: