sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Piirakkasukat, paperivalot ynnä muita joululahjatekeleitä

Tervehdys!

Joulunpyhät on vietetty ja on aika kääntää nokka kohti uusia tuulia. Enää kaikki tekemiset eivät pyöri joulun ympärillä, vaan voin alkaa suunnitella muunlaisia ompeluksia ja askarteluja. Muutenkin elämä muuttaa taas suuntaansa, sillä todennäköisimmin työni kirjastossa ei enää jatku ensi vuoden puolella.

Koska lahjat on jo jaettu, voin nyt esitellä muutamat omat tekoseni, joita olen pukinkonttiin tehnyt täksi jouluksi. Töitten ohella en jaksanut tehdä kovinkaan monta omatekoista joululahjaa, mutta muutaman nyt kuitenkin.

 
Nämä piirakkasukat aloitin jo tämän vuoden tammikuussa, mutta jossain vaiheessa intoni lopahti ja sain toisen sukan tehtyä vasta tänä syksynä. Lankana näissä on Novitan Nalle ja ohje löytyy täältä. Malli on minusta oikein kaunis ja ohje todella helppo toteuttaa!
Tällaiset paperivalot taittelimme mieheni kanssa molemmille mummuille. Tai no, öh, mieheni nämä taitteli. Sisään ostimme paristoilla toimivat led-valot, toiseen punaiset ja toiseen kirkkaat. Kartonki on kohokuvioista ja luonnonvalkoista väriltään. Ohje on Tiina Rinteen Valo leikkii paperilla -kirjasta (Gummerus 2015), jonka esittelyn voit lukea tästä.


Höyhenkranssin askartelin musta-harmaa-valkoisesta höyhenlajitelmasta ja styrox kranssipohjasta. Liimasin höyhenet perusliimalla, tein rautalangasta ripustimen sekä keskelle koristeen, johon kiinnitin mustia lasihelmiä ja muovisen timantin. Kranssin perusidea on peräisin kirjasta Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin (Niemi, Nuikka ja Koivumäki. Minerva 2015), mutta keskikoristeen keksin itse.

 Ai niin, ja tästä piposta olisi pitänyt tulla minulle palmikkopipo. Tämän pipon oli tarkoitus olla uutukaisen Neulemestari-kirjan (Mäkelä 2015) esittelyn mallityö, mutta siitä tuli hiukan liian pieni. Se mahtui lopulta vain meidän nukkevauvalle :D Syynä tähän oli se, etten valinnut ohjeen lankaa, vaan tein pipon Novitan Hile -langasta. Nyt siis mars lankakauppaan ja ostamaan oikea, tarpeeksi paksu lanka mallityötä varten. Neulemestarin esittely siirtynee näin ollen ensi vuoden puolelle.

Ensi vuonna meno tässä blogissani jatkuu melko samanlaisena: esittelen mukavia harrastekirjoja ja välillä omia tekosiani, pääasiassa ompeluksia. Keväällä esittelyssä on enemmän leivontaan keskittyviä kirjoja, mutta jokunen käsityöopuskin sekaan mahtuu. Heti vuoden alussa julkistan myös oman Blogistanian Tieto  -kirjallisuuspalkintoehdokkaani.Oikein mukavaa uutta vuotta kaikille! Olkoon ensi vuosi 2016 kivoja ideoita, iloisia inspiraatioita ja oikeita onnistumisen tunteita pullollaan!
Ei kommentteja: