torstai 17. joulukuuta 2015

Kirjaesittely: Talven hopeiset hiutaleet. Koti pukeutuu joulun tunnelmiin.

Talven hopeiset hiutaleet. Koti pukeutuu joulun tunnelmiin: Ilona Pietiläinen.

"Yritän napata kiinni hiljaa taivaalta leijuvan hiutaleen – sen täydellinen kauneus paljastuu vasta harmaan lapasen päällä. Huomaan miettiväni, kuinka ihmeessä sen herkkyyden voisi tallettaa.
Sellaisen kauneuden tahdon rakentaa kotiinikin joulun ajaksi; pientä hetkeä venytän aloittamalla valmistelut jo hyvissä ajoin. Tämä on lupa kaikille meille joulua rakastaville. Emme suinkaan suostu odottamaan marraskuuta koristeiden kanssa – tunnustan, etten odota edes lokakuuta. Koti täyttyy varmasti tarvitaan -materiaaleista, ja huomaan kaipaavani tunnelmaa jo syysaikaan, kun valo vähenee.(Docenco)"

Julkaistu: 09/2015
Kustantaja: Docendo
Kuvat: Ilona Pietiläinen ja vierailukotien asukkaat, Ingimage
Sivuja: 168
Kirjailijan blogi: www.valkoinenpuutalokoti.blogspot.fi
Kirjailijan aiempaa tuotantoa: Kesäpesä (Docendo 2015), Innostu ja onnistu, Hurmaava huvila, KokoNainen (Docendo 2014), Lumoava joulu, Hulivilin onnenhetket, Unelmien piilopaikka(Docendo 2013), Talven taikaa (Docendo 2012), Koti lehvistön varjossa (Vakka ja kansi 2012), Elämää valkoisessa puutalossa (omakustanne 2011), Villa Charme (Sateenkaarentaa 2011)

Arvostelukappale

Ilona Pietiläinen on tehnyt melko kunnioitettavan määrän kirjoja, joista suurin osa liittyy sisustamiseen ja puutarhanhoitoon. Hän on henkeen ja vereen jouluihminen. Siitä ei voi erehtyä, kun tutkii hänen aiempaa tuotantoaan: häneltä on ilmestynyt jo ennen tätä teosta kaksi jouluun liittyvää kirjaa. Nyt esittelen Pietiläisen tuoreimman jouluilu-oppaan Talven hopeiset hiutaleet, josta en nyt poikkeuksellisesti, ajanpuutteen vuoksi  tehnyt mitään malliaskartelua saati leipomusta. Tämä teos ei ole mikään ohjekirja, jota luetaan nappaamalla ohje sieltä, toinen täältä. Tämä on ehdottomasti tunnelmointikirja! Kirja on jo kooltaan vaikuttavan kokoinen, ja tunnelmalliset, joulua henkivät kuvat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Tämän kirjan  tekstiosuudet kannattaakin lukea alusta alkaen kokonaan, jotta pääsee mukaan Pietiläisen tunnelmointiin ja joulun odotukseen. Mukavat ohjeet ilmestyvät mukaan tarinan lomassa ja inspiroivat mukaan jouluiluun - kuten Pietiläinen kutsuu tapaansa valmistautua suureen talven juhlaan.Kirjassa hyödynnetään valtavasti luonnonmateriaaleja - oksia, sammalta, marjoja, kukkia, lehtiä. Jos rakastaa asetelmia ja kransseja, tämä on siihen oikea innostaja. Välillä voi kokeilla vaikkapa kanelilettuja ja sydänpuuroa, paahdettuja manteleita tai Tontun taikajuomaa. Jos kaipaa käsille tekemistä, kirjan sivuilta kyllä löytää muutaman neulonta- ja virkkausohjeen, kodin sisustukseen muutamia vinkkejä tai ohjeen kaapin nikkaroimiseen vanhasta ovesta.Monia kirjan vinkkejä olisin halunnut kokeilla tähän esittelyyn, mutta minulla on nyt niin monta rautaa tulessa, että jätän tuonnemmaksi. 


Kirjan koko aukeaman kuvakokoelmat ovat todellista silmänruokaa, joita voi katsella ihan vain huvikseen tai sitten vinkkejä etsiäkseen. Kissamme Sameli kävi myös testaamassa kirjan kulmaa nukkuma-alustana, ja hyvinhän tuo näyttää kelpaavan!
Tunnelmallista joulua kaikille!


Ei kommentteja: