maanantai 29. syyskuuta 2014

Lämpimiä neulomuksia syksyn tullen

Nyt seuraakin sitten oikea postausten maratoni, sillä olen ollut hiukan laiska kirjoittelemaan viime aikoina. Esikoiseni aloitti esikoulun tänä syksynä, ja aikamme kuluu aika hyvin siinä, että kuskaan tytteliä pikkuveljen kanssa eskariin, käymme kuopuksen kanssa kerhoilemassa ja haemme tytön kotiin. Illat on sitten semmoista hässäkkää kotitöineen ja illalla ei oikein ole jaksanut alkaa kirjoittelemaan enää postauksia. Noh, nyt täältä pesee (tai kutoo)!

Balleriinatossusukat

Siirille halusin tehdä Suuri Käsityö -lehden elokuun 2014 numerosta "balleriinatossusukat". Siitä on jo aikaa, kun olen villasukkia neulonut (öhm, yläasteella kässän tunnilla), joten kipurahoja oli maksettava. Suhteellisen helposti nämä kuitenkin onnistuivat, vaikka minun löysääkin löysempi käsiala teki sukista lörpöt. Jos oikein tarkkaan katsoo, sukat eivät ole täysin symmetriset, mutta haitanneeko tuo. Neiti sanoi, että ne ovat hänen kaikista kauneimmat sukat. Ehkäpä teen näitä joskus aikuisten koossakin ;)


Lankana näissä oli Novitan Nalle-lanka, ihan kuten ohjeessakin vaadittiin. Siiri valitsi napeiksi söpöt kissat.

Retrosäärystimet (ja yhdet tavalliset)

Atte-poika halusi, että neulon hänellekin jotain. Pojalla on ainakin sadat mummojen kutomat villasukat, joten sovimme, että teen hänelle säärystimet. Väritoiveena pojalla oli keltainen -  ja ylläri-pylläri - löysin megalomaanisen suuresta lankakassistani vyyhdin ehtaa retronkeltaista lankaa. Olen saanut nuo pari vyyhtiä äidiltäni, joka on ostanut ne minun ja siskoni ollessa pieniä. Tästä langasta on äiti neulonut ainakin yhden ihanan neuletakin isosiskolleni, kun hän oli vauva. Näistä tuli mahtavan raikkaat säärystimet!


Ohje on omasta päästäni: loin silmukoita neljälle puikolle yhteensä 40. Tein ensin noin 14 kerrosta 2 oikein, 2 nurin neuletta. Sitten neuloin aina 3 kerrosta oikeaa, 3 nurjaa, kunnes nurjarivejä oli yhteensä 10 kpl. Sen jälkeen toinen resori yläosaankin. Näistä tuli melkoisen naftit meidän hoikkajalkaiselle 4,5-vuotiaalle, joten näin ohuella langalla olisi saanut olla ainakin 12 silmukkaa jokaisella puikolla.


Siiri halusi violetit säärystimet, joten minun piti käydä lankaostoksilla. Ostin yhden kerän Novitan Suomalaista sukkalankaa, ja se oli mukavaa neulottavaa. Se oli aika lailla yhtä paksua kuin 7 Veljestä -lanka, mutta siinä on vähemmän villaa ja enemmän polyesteriä. Lopputulos on jotenkin kiiltävämpi. Siirin säärystimiin laitoin 12 silmukkaa puikkoa kohti, eli yhteensä loin 48 silmukkaa. Yläosan resorin alussa kavensin yhden silmukan joka puikon alussa. Neiti valitteli, että säärystimet on liian isot, vaikka minusta ne sopii nyt hyvin housujen päälle. Saa nähdä, sainko näistä itselleni säärystimet...


Ei kommentteja: