maanantai 29. syyskuuta 2014

Asusteita syksyyn: hassu fleecehattu ja veikeät lippapipot sekä pehmoiset pöllökaulahuivit

Hassu fleecehattu

Sain huikeen idiksen kopioida Aten Tinttu-merkkisestä hassusta lohikäärmepiposta Siirille tyttömäisemmän hatun. Syksyn ensi pakkasaamut saivat meidän päät palelemaan, ja siksi kaivoin kaapista jemmaamani Hello Kitty -fleecepalasen ja suunnittelin tällaisen hassun Tinttu-kopion.


 Malli on siis ihan sama, mutta ylös ei tullut "väkäsiä." Hatun päihin tuli kolme fleecesuikaletta liehukkeiksi. Kerrassaan hassu ja lämmin lakki, joka menee myös korville.Veikeät lippapipot ja pehmoiset pöllökaulahuivit

Löysin netistä kivan kaavan lippapipoon, joita olen aina silloin tällöin jossain nähnyt ja niitä kovasti ihastellut. Kaavaa en nyt jostain syystä enää löytänyt, mutta täältä sitä voi yrittää tonkia, jos joku muu sen löytäisi. Nämä pipot voivat kyllä olla jo liian kylmät tähän kauteen, mutta tuleehan se kevät ensi vuonna ja nämä voi olla vaikka kauppareissuilla kätevät.


 Näiden pipojen juttu on nuo tupsut!

 

Samalla hurruuttelin maailman pehmeimmästä (ja kauneimmasta) pöllökankaasta sekä lapsille että itselleni kaulahuivit. Lapsille on lyhyemmät mallit, jotka kiinnitetään isolla napilla.


 Meidän eskarilainen protestoi kaulurin käyttöä, ja tavallinen solmittava kaulahuivi ei ole lapsella oikein käytännöllinen (saati turvallinen roikkuvine liehukkeineen). Niinpä saatan nyt saada neidin pukemaan lämmintä kaulalleen, kun huivi on niin näppärä eikä takin alle jää solmua painamaan.


 Itselleni tein tuubimallisen huivin.
Kyllä meidän nyt kelpaa!!Ei kommentteja: