torstai 27. helmikuuta 2014

Suklaapaloja, njamm!

Olen viime aikoina tykännyt leipoa juustokakkuja, hyydykekakkuja ja todella suklaisia leipomuksia, mutta olen huomannut etteivät nämä leivonnaiset miellytä meidän perheen pienimpiä. He syövät kuitenkin kaikista mieluiten niitä perinteisiä, kuten korvapuusteja, nisupullaa, piparkakkuja, tiikerikakkua ja perusmuffinseja ilman kuorrutteita. Niinpä olen saanut monesti pyynnön tehdä  suklaapaloja (tai mokkapaloja, suklaapiirakkaa, suklaaneliöitä, mokkaneliöitä, suklaaleivoksia... rakkaalla lapsella on monta nimeä!). Ne menevät aina kaupaksi :)


Ohjeen nappasin jälleen kerran kaiken kattavasta Kotiruoka -keittokirjastani (Isotalo, Kuittinen: Otava 2001).

Mokkapalat (suklaaleivokset)

4 munaa
3 dl sokeria
150 g margariinia (tai voita, itse käytän aina laktoositonta leivontamargariinia)
2 dl maitoa 
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

4 dl (227 g) tomusokeria (tai kaakaotomusokeria, jolloin kaakaota ei tarvi lisätä)
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua margariinia 
noin 4 rkl kahvijuomaa (itse laitoin noin 2 rkl)

Koristeeksi:

kookoshiutaleita, nonparelleja tms. (itse laitoin Marianne Crush -rakeita ja nonparelleja)

Ohjeet:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu (ja vähän jäähdytetty) rasva. Sekoita jauhemaiset osat keskenään ja sihtaa. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja maitoa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tee kuorrutus: sekoita kuivat aineet, lisää siihen rasva ja kahvia sen verran, että seos on sopivan juoksevaa. Levitä vähän jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja lisää nonparellit tms. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. NAUTI!



Ei kommentteja: