sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Esittely

 Hei!

Olen pitkään kypsytellyt jonkinlaisen käsityö- ja leivontablogin pitämistä ja nyt sain viimein otettua itseäni niskasta kiinni. En ole aina rakastanut leipomista: lapsena leipomispuolen hoiti äitini, myöhemmin leipuri-kondiittori-siskoni, mutta sitten lähdin siskoni innoittamana opiskelemaan kondiittoriksi ja opin koulussa paljon hyviä leivonnan perusasioita. Huippukondiittoria minusta ei koskaan tullut, enkä ole alan ammatissa ikinä toiminut, vaan lähdin myöhemmin opiskelemaan suomen kieltä yliopistoon. 

Olen lasten kanssa kotona ja leipomiseen on hyvin aikaa, vaikka en minä toki leivo joka päivä, enkä aina edes joka viikko. Lasteni synttäreille on mukava ideoida lasten toivomusten mukaan kakkuja, suolaisia ja pikkuleipiä. Järjestän myös silloin tällöin vaatekutsuja, jotta saan hyvän tekosyyn leipoa jotain hyvää. 
Käsityön harrastaminen kulkee meidän suvussa, sillä äitini ja tätini ovat olleet ammatiltaan ompelijoita, kummitädilläni on Teuvalla kangaskauppa ja sisustusompelimo ja serkkuni on käynyt tekstiilialan koulutuksen. Isäni on työskennellyt puuseppänä ja kirvesmiehenä. Koen olevani amatööri ompeluhommissa, mutta opin mielelläni lisää - usein pikku kömmähdysten kautta. Ompelukoneella ompelu on tuttua jo lapsesta asti, jolloin ompelin itselleni muun muassa kasseja, Barbien vaatteita ja muuta kivaa. 

Nykyisin ompelen lapsilleni vaatteita, muutaman vaatteen silloin tällöin itsellenikin ja erilaisia sisustusjuttuja, kuten verhoja, tyynynpäällisiä, sisustustauluja ja koreja. Neulon ja virkkaan myös välillä jotain pientä, kuten kaulahuiveja, pipoja tai pikku eläinhahmoja. Aikaisemmin neuloin paljon isompia juttuja, kuten neulepaitoja ja hameitamutta  kärsivällisyyteni ei enää ole riittänyt sellaisiin :)


 Tarkoitukseni ei ole perustaa  perinpohjaista ohjesivustoa, sillä niitä on jo, varsinkin leivontapuolella, tarpeeksi edustettuna. Reseptit toki liitän leipomusten mukaan, jos ne ovat omiani, tai sitten linkin käyttämääni ohjeeseen tai mahdollisen ohjekirjan nimen. Ompeluissani käytän paljon valmiita kaavoja Ottobre- ja Suuri Käsityö -lehdistä ja yritän muistaa liittää mukaan käyttämieni kaavojen lehtinumerot. Joitakin kaavoja olen mukaillut itse lasteni vaatteista.


Käyttämäni kankaat ostan itse alan liikkeistä. Joskus teen vaatteita ja sisustusjuttuja kierrätysmateriaaleista, kuten vanhoista vaatteista tai verhoista. Neulelangoista suurin osa on äidiltäni saamia jämälankoja, mutta toki ostan niitä myös itse tarpeen mukaan.

Olen tehnyt vuoden 2015 alusta myös pienen uudistuksen blogini sisältöön, eli teen blogissani kirjaesittelyitä koeleivontoineen tai -ompeluksineen tuoreista alan opuksista. Esittelemäni kirjat ovat itse pyytämiäni kustantamoiden lahjoittamia arvostelukappaleita, kiitos ja kumarrus heille!


Toivottavasti viihdyt blogini parissa ja saat itsellesi vinkkejä ja ideoita leivontaan ja käsillä näpertelyyn. Kommentteja ja vinkkejä otan aina ilolla vastaan!

Ei kommentteja: