lauantai 16. joulukuuta 2017

Kirjaesittely: Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa

Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa - Tee itse ihana joulu: Miia Seppälä

"Nostalgiaa henkiviä ideoita ja ohjeita ikimuistoisen joulun valmisteluun

Luonnonmateriaaleista ja paperista askarrellut koristeet tuovat kotiin vanhan ajan joulutunnelman. Somat pikkuesineet ja itse tehdyt makeat herkut löytävät tiensä myös kauniisiin lahjapaketteihin."(Moreeni)








Kustantaja: Moreeni
Julkaistu: 9/2017
Kuvat: Marika Koskimäki-Ketelä
Kirjailijan blogit: Rajalan tupa ja Kakkukellari
Kirjailijan aiempi teos: Kaarnasydän ja sammalkranssi - nostalgisia askartelutöitä (Moreeni 2013)
Sivuja; 112
Arvostelukappale

Viime joulun alla esittelin blogissani useampia joulukirjoja, mutta tänä vuonna esittelyssä on vain tämä yksi ainokainen, Miia Seppälän suloinen Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa. Hänen aiempi, vuonna 2013 julkaistu teoksensa Kaarnasydän ja sammalkranssi on myös minulle tuttu, sillä se löytyy omasta kirjahyllystäni.



Tässä teoksessa esitellään pientä ja mukavaa jouluaskartelu ja -leivontaideaa. Pääpaino on eritysesti makeilla herkuilla, kuten karamelli- ja suklaalusikoilla, kekseillä, sokerikristalleilla ja minttukaramelleilla. Erikoisuutena bongasin suolatikkumökin, joka näyttää hauskasti heinäladolta. Erityisen huomion sai minulta kanelinen jäädyke, jota sitten päätin tehdä itsenäisyyspäivän jälkkäriksi.



Askarteluohjeet ovat enimmäkseen näppäriä toteuttaa. Päämateriaaleina on rautalanka, lanka, paperi sekä luonnonmateriaalit. Kirjan sivuilla on paljon hyviä vinkkejä, jos haluaa tehdä pieniä lahjoja itse ystäville tai vaikkapa lasten päiväkotiin tai kouluun. Myös joulukortti-ideoita löytyy kirjan lopusta sekä ohjeita kauniiseen paketointiin vähin materiaalihankinnoin.


Seppälän kirja on ihanan napakka paketti kaikkea söpöä jouluista. Ohjeet kaikessa helppoudessaan eivät aiheuta paineita joulukiireiden keskellä, joten nyt vielä ehtii askarrella pikkuisia yllätyksiä ystävillesi. Suosittelen joulufaneille!

Mukavaa joulua toivottaa Cinnamonum-blogi!

Muissa blogeissa:


Samantyylisiä kirjoja:


Ei kommentteja: