sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kirjaesittely: Välkyt vanttuut - ja muita heijastavia asusteita.

Välkyt vanttuut ja muita heijastavia asusteita: Jenny Saarimaa ja Mikaela Holmberg.

"Näyttävästi pimeässä!
Uusi inspiroiva käsityökirja, jonka ohjeilla valmistuvat monenmoiset pimeässä heijastavat vaateparret: hanskat, myssyt, laukut, liivit, viitat, vyöt, rintakoristeet… Ideana on, että heijastinten ei tarvitse olla tylsiä killuttimia tai turvaliivejä, vaan pimeässä voi erottua myös tyylikkäänä tai villin vauhdikkaana. Malleja on niin nuorille ja aikuisille kuin lemmikeillekin. Selkeiden ohjeiden avulla asusteet syntyvät näppärästi vähemmän harrastaneeltakin. Työtä helpottavat havainnolliset ja houkuttelevat valokuvat.


● lähes 50 erilaista ohjetta
● selkeät työpiirustukset ja kaavat
● malleja kaiken ikäisille ja kokoisille" (Karisto)

Julkaistu: 09/2017
Kustantaja: Karisto
Valokuvat: Mikaela Holmberg
Kirjan ulkoasu: Tuija Kuusela
Sivuja: 136
Arvostelukappale.

Juuri kun eilen illalla ajelin autolla pimeään aikaan, huomasin taas, kuinka tärkeitä heijastimet ovat. Panin merkille, että aikuiset, pienet lapset ja etenkin koiranulkoiluttajat lemmikkeineen ovat yleensä hyvin heijastettuina, mutta nuorisolla olisi parantamisen varaa.  Selaillessani tätä kirjaa uli mieleeni idea: voisivatko yläkouluikäiset nuoret tehdä heijastimia itse tekstiilityön tunneilla? Välkyt vanttuut tarjoaa hauskoja vinkkejä erilaisiin helposti toteutettaviin heijastimiin.

Kirja on jaoteltu neljään osioon: ensimmäisessä on lapsille sopivia heijastimia, kuten reppu, pipoja, kansikuvan vanttuut ja kukkaro. Seuraavassa osassa on nuorille (tai nuorekkaille aikuisille) sopivia asusteita. Itse ihastuin ikihyviksi michaeljacksonmaisiin polvareihin, jotka ajattelin vielä tehdä itselleni.Aikuisille on oma osansa, ja sieltä voi tehdä itselleen vaikka hoikentavan raitavyön, nilkkaimet, fleecekintaat tai superiskäliivin. Monet ideoista ovat hiukan hupsuja. Tyylikkäämpää suuntaa edustavat huopakangaskeeppi, neuloshame ja -huivi sekä huopakukkaset ja hihamerkki, joista kahta viimeksimainittua päätin minäkin kokeilla.Hyvin toimii!
 
Kirjan viimeisessä osiossa on sitten kaikenlaista sekalaista hauskaa, kuten erilaisia koiran heijastimia, mailapussi, kypäräverkko ja pääkallo-avaimenperä. Jälkimmäinen voisi olla hauska toteuttaa yhdessä alakouluikäisten lasteni kanssa.

Ohjeissa on käytetty hyvin erilaisia materiaaleja, kuten sadetakkikangasta, laukkuhihnaa, nahkaa, askarteluhuopaa, fleeceä, heijastavaa lankaa, villakangasta ja tekoturkista. Heijastinnauha on tietenkin tärkein materiaali, ja sitä voi ostaa esimerkiksi eri levyisinä nauhoina tai  pakkakankaana metreittäin askartelu- ja kangaskaupoista. Kovin halpaa se ei ole. Minä purinkin yhdestä huomioliivistä heijastinnauhat hyötykäyttöön, mistä syystä heijastinnauhan reunassa näkyy edellisen ompelun jäljet reikinä.

Välkyt vanttuut tuo raikkaita ja uusia ideoita heijastimien käyttöön. Suosittelen tekemään persoonallisia heijastinasusteita ja -asuja koko perheelle. Koiranomistajille tässä kirjassa on paljon ideoita lemmikkinsä heijastamiseen.

Heijastinnappiset nilkkaimet suojaavat syksyn kuralta.

Superiskä-liivi on hauska isänpäivälahjavinkki

Hamekin voi olla heijastava.

Inspiroiduin myös tekemään tytölleni kaksipuolisen hevosheijastimen ihan omalla ohjeella puuvillanarusta ja kierrätyshuovasta.


Muistakaa käyttää heijastimia!


Ei kommentteja: