maanantai 15. helmikuuta 2016

Ompeluksia pitkästä aikaa: fuksianpinkki haalari koululaiselle

Sain taas inspiraation ommella pitkästä aikaa. Joulunalus meni minulla enemmänkin neuloessa ja tehdessä kirjaesittelyitä useammin kuin spontaaneja, omia ompelutöitä. Tilasin aimo pinkan kankaita ja ensimmäiseksi toteutin meidän ekaluokkalaiselle hänen pitkään toivomansa jumppishaalarin Suuri Käsityö -lehden ohjeella numerosta 11-12/2015.


 Haalarikankaaksi tilasin fuksianväristä joustocollegea sekä raidalliset resorit Kangaskapinasta. Sopivanpituinen vetskari sekä hauska vedin siihen löytyi Kankaita.com -nettikaupasta. 

 Silitin koristeeksi pehmoisia kukkakuvioita sekä rintamukseen että toisen puolen taskuun. Ne olen ostanut aikoja sitten Hanhelista.

 Tein haalarin koossa 128 cm, mutta lisäsin lahkeiden ja hihojen pituuteen muutamia senttejä, sillä en halua että hihat tai lahkeet jäävät kasvupyrähdyksen jälkeen heti lyhyeksi. Haalari jäi juuri sopivasti lököttämään, ettei se kirraa mistään, muttei haara silti roiku ihan polvissa asti. Kaula-aukko on ehkä turhan avara, mutta allehan voi sujauttaa topin tai teepparin, jos se häiritsee.


 Tyttö tuntui olevan tyytyväinen haalariin ja aikoo kelpuuttaa sen kouluunkin. Väri on mukavan säpäkkä ja joustocollege on sopivan vilpoisaa verrattuna normaaliin, paksuun collegekankaaseen.

Seuraavaksi aion ommella kuusivuotiaalle pojalle farkut  sekä tytölle tunikan. Kirjaesittelyitä on tulossa myös, kuinkas muutenkaan.

Haalari oli kohtuu helppo ommella, mutta jostain syystä onnistuin sössimään vetoketjun tikkauksen niin, että kangas rypyttyi siitä hieman. Myös taskujen kohdistus meni poskelleen. Muuten olen hyvin tyytyväinen.

-------------------

Vielä tähän lopuksi kuva satumaisesta talvimaisemasta, jonka näppäsin tänään. Ihanaa, kun tuli lunta!


Ei kommentteja: