torstai 19. helmikuuta 2015

Heidin kevätmallistoa osa 2: Tytti-koiratunika ja hauskat ajoneuvobokserit...sekä pari pompulaa

Pääsin taas sen verran ompeluksissani eteenpäin, että tein neidille Ottobren Lucky cat -tunikan ohjeella ihanan tunikan yhdistellen Sampsukan Tytti-trikoota ja Anne-Marian kangas ja sisustusompelimon lahjoittamaa turkoosia trikoota. Pienen hetkisen mietin, että sopiiko turkoosipohjainen, kellanvärisillä kuvioilla somistettu trikoo Tytti-kankaan pariksi, mutta kun näin valmiin työn, olin täysin vakuuttunut! Tytti-koiralla kun on jalassaan turkoosit kengät. Kaitalehuolittelut tein vaaleanpunaisella, ihan kuten Tytin mekkokin on.  Ihana tunika tuli - näin talvella vielä pitkähihaisen kanssa pidettäväksi, ja kesällä sitten lyhythihaisena. En voi muuten olla kehumatta liikaa Tytti-trikoon ihanuutta! Noin söpöä kangasta en ole kuunaan nähnyt. Harmi, etten raskinut tilata sitä enempää! Myös turkoosi trikoo on nättiä, ja minulla on suunnitteilla tehdä siitä vielä leggarit neidille.


Toisena ompeluksena tein pojalleni ajoneuvotrikoosta bokserit. Olen pitkään haaveillut, että saisin tehtyä myös alusvaatteita lapsille, ja kun huomasin kivan Hugo-bokseriohjeen Ottobressä, tartuin tuumasta toimeen. Näihin riittää ihan pikkanenkin kangaspala kaappien kätköistä. Ainut ongelmani on, ettei minulla ole tasosaumuria tasosaumojen tekemiseen, eikä perusompelukoneeni jostain syystä enää suostu tekemään hunajankennomaista tikkiä, jolla ennen sain tehtyä sieviä tasosaumoja. Niinpä ratkaisin ongelman tekemällä saumat normaalisti saumurilla ja tikkasin vain perusompeleella saumurinsaumat toiselle puolelle. Menee se niinkin.

Kuminauhaksi valitsin hiukan ohjetta leveämmän eli 3 cm leveän.

 Ajoneuvokankaan olen ostanut Anne-Marian kangas ja sisustusompelimosta.Pojan kommentti näistä oli: Ihanan pehmeät! :)

Tein tytölle pitkästä aikaa pikkuruisen setin ponnarilenkkejä, koska niitähän ei voi koskaan olla liikaa. Näitä on maailman näppärin tehdä! Tarvikkeita saa muun muassa täältä.


Nyt sitten jatkamaan kevätompeluksiani. Tästä kangaspinosta pitäisi tehdä molemmille lapsille tähtitrikoohousut sekä pojalleni ja tuttavan pojalle haitrikoosta ja oranssista yhdistellen paidat. pesussa on vielä tytön liivimekkoa varten tilaamani puuvillakankaat, sekä valmiiksi leikattuna yksi trikoohamonen niin ikään neidille. Tilda-ompeluksiakin pitäisi suunnitella. Eli tekemistä riittää!

Ei kommentteja: