lauantai 12. heinäkuuta 2014

Suussa sulava, appelsiini-suklainen mangojuustokakku

Rakas mummoni täytti 80 vuotta, ja halusin osallistua syntymäpäiväjärjestelyihin tekemällä jotain oikein suklaisen makeaa juustokakkua. Kehittelin tällaisen reseptin:

Appelsiini-suklainen mangojuustokakku


 (UPS, aiemmassa ohjeessani oli virhe. Sokeria tulikin puolen desin sijaan 1 dl ja se vaahdotetaan yhdessä valkuaisten kanssa. Toivottavasti kukaan ei ehtinyt tehdä kakkua väärällä ohjeella...)

Pohja: 
Yksi pötkö minttudominokeksejä
 50 g sulaa voita 

Täyte: 
vajaa yksi levy Marabou appelsiini-krokanttisuklaata 
2 dl vispikermaa
200 g Viola mangotuorejuustoa
kaksi keltuaista (muista, että munat ovat huoneenlämpöisiä)
kaksi valkuaista
4 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria 

Koristelu:
1/2  Marabou maitosuklaalevyä

Valmistusvaiheet:
Vuoraa irtopohjavuo'an pohja leivinpaperilla ja voitele öljyllä vuo'an sivut. Sulata voita mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Murustele keksit hienoksi muruksi ja sekoita voisulan kanssa tasaiseksi massaksi. Painele vuo'an pohjalle.

Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota kerma valmiiksi. Laita kerma jääkaappiin. Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri, sula suklaa ja keltuaiset keskenään. Kiehauta tilkka vettä (mikrossa), purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita kuumaan  veteen. Sekoita liivate tasaisena nauhana tuorejuustoseokseen.

 Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti massaan. Lisää kerma sekaan.
Laita kelmu irovuo'an päälle ja laita jääkaappiin kovettumaan vähintän kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Raasta puolikas suklaalevy ja levitä suklaaraaste hyytyneen kakun pinnalle tasaisesti. Irrota hyytynyt kakku varovasti palettiveitsellä tms.  vuo'an reunasta ennen kuin aukaiset salvan. Siirrä leivinpaperin avulla varovasti tarjoilualustalle ja nauti!

Ei kommentteja: