torstai 15. toukokuuta 2014

Verhokappa ja tähtityyny peilikuviona

Näin keväisin minulle iskee verhojenvaihtovimma (ihan niin kuin syksyisinkin ja talven alussa). Tekaisin jemmakankaasta yksinkertaisen, mutta ihanan kesäisen kapan meidän keittiöön. Keskelle piti tehdä sauma, sillä tämä ei ollut varsinaista kappakangasta, mutta eipä sitä juurikaan huomaa. Verhot sai mukavasti poimuttumaan rypytysnauhan avulla.


Mielessäni on kytenyt jonkin aikaa tehdä pellavaisesta tähtityynystä ns. peilikuvaversio, eli vaihtaisin raakapellavan ja valkoisen pellavan tyynyn kankaissa toisin päin. Nytpä siis tein sen! Valkoinen pitsi ei oikein päässyt erottumaan luonnonvalkoiselta pellavapohjalta, mutta toimii tämä näinkin päin. Ehkä tähän versioon olisi kannattanut hommata raakapellavan väristä pitsiä...



Tyynyjen ompelu saa tältä erää riittää, sillä seuraavaksi minun pitäisi tehdä lasten pikkukoulutädeille läksiäislahjaksi Tilda-teekannut. Lisäksi minulta on tulossa leivontapostaus pitkästä aikaa, kunhan suoriudumme esikoisen 6-vuotissynttäreistä tänä lauantaina. Näiden jälkeen pääsen käsiksi varaamiini ihanan värikkäisiin trikookankaisiin ja koneeni alkaa surruuttamaan lapsille kesäksi t-paitoja, sortseja, mekkoja ja kesälakkeja.

Ei kommentteja: