tiistai 18. lokakuuta 2016

Kohti joulua osa 2. Kirjaesittely: Emman makea joulu.

Emman makea joulu - herkut, lahjat, koristeet: Emma Iivanainen.

"Kansainvälistä uraa tekevä kakkutaiteilija Emma Iivanainen jakaa tässä kirjassa ihanimmat joulureseptinsä – mielikuvituksellisia konvehteja, leivoksia, pullia, jäätelöitä ja kakkuja joulun herkkupöytään. Tästä kirjasta löydät makean joulun inspiroivimmat ideat sidottuna kauniiseen pakettiin. Miltä kuulostavat salmiakkikonvehdit, vaaleanpunaiset donitsipiparkakut ja valuvalla valkosuklaalla kuorrutettu Winter wonderland cake?

Kirja sisältää yli 70 kekseliästä ideaa jouluisiin herkkuihin, lahjoihin ja koristeluihin. Reseptejä löytyy perinteisistä suosikeista täysin uusiin tuttavuuksiin. Monet kirjan herkuista valmistuvat helposti ilman monimutkaisia vaiheita – tällöin aikaa jää koristelusta nauttimiseen!

Tästä alkaa unelmiesi joulu!(Docendo)"

Kustantaja: Docendo
Julkaistu: 09/2016
Sivuja: 144
Kirjailijan muut teokset: Emman makeat piirakat (Docendo 2016),   Emman kakut, leivokset ja jäätelöt (Docendo 2015),  Kakkutaidetta kotikeittiössä (Docendo 2014)
Kirjailijan blogi: http://www.maku.fi/blogit/painted-by-cakes
Arvostelukappale

Emma Iivananainen ei aiheuttanut taaskaan pettymystä minulle uudella, tällä kertaa jouluaiheisella kirjallaan, joka on tuttuun tapaan oikea visuaalinen ilotulitus kannesta lähtien.  Kuola valuen tuijottelin hänen loihtimiaan herkkuja ja suunnittelin jo mielessäni, mitä kaikkea voisin toteuttaa joulunpyhinä.


Joulun aikaan tehdään yleensä makeisia ja pipareita, ja näihin löytyy totta kai myös tästä kirjasta suussa sulavia ja ällistyttävän kekseliäitä ohjeita: pienen maustekakun muotoiset, hennon pinkit turkinpippurikonvehdit herättävät varmasti huomiota, jäätelöpuikon näköiset joulukuusitikkarit ovat varmasti lasten pikkujoulujen hitti ja kuorrutetut suolatikut erikoisia, mutta näppäriä tehdä. Pipareita on modattu hieman perinteisistä poikkeavaan muotoon, kuten donitsipipareiksi, suklaapiparkakkutikkareiksi ja toinen toistaan hienommin koristelluiksi taideteoksiksi.
Kuten kirjan nimessä luvataan, leivonnaisilla voi myös koristella jouluista kotia tai vaikkapa pikkujoulupöytää. Marenkikuusi on ällistyttävän kaunis idea ja marengista voi pursottaa myös erittäin kauniit valkoiset ruusut kuusenkoristeeksi. Toki kirjan sivulta löytää myös pullia, piirakoita ja kauniita kakkuja.Osa koristeluista näyttää niin taitoa vaativalta, että tyydyn vain katselemaan kuvia. Sen sijaan löysin täydellisen ohjeen, jota minun täytyi heti kokeilla, kun olimme mummolassa yökylässä. Piparimurupohjainen puolukkabanoffee on jouluinen isolla J:llä. Se on myös melko helppo tehdä, kuten ohjeessakin mainostetaan. Voisin kuvitella tämän joulupöydän jälkiruuaksi. Oikein hyvää tuli!


Emman makea joulu sopii erityisesti kokeneille leipojille, jotka haluavat tehdä joulun aikaan muutakin kuin perinteisiä pullia ja pipareita. Emma Iivanainen haastaa taidokkaalla kuvituksellaan ja persoonallisilla, suussa sulavilla leivontaohjeillaan muut saman alan kirjat - ja vie mielestäni voiton kotiin! Kiitos nam!

Samantyylisiä kirjoja:

Syötäviä vietäviä - Lahjoja keittiöstä: Mari Moilanen

Juustokakkuja rakkaudella: Christin Geweke

Pipari-ihmemaa. 30 piparkakkuohjetta leivontaan ja koristeluun: Mima Sinclair

Emman makeat piirakat: Emma Iivanainen

Emman kakut, leivokset ja jäätelöt: Emma Iivanainen

Kinuskikissa taikaa klassikot uuteen muotoon: Sini Visa

Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia: Pille Enden ja Lia Virkus

2 kommenttia:

Suvikukkasia kirjoitti...

Voi ei mikä herkkukirja! Mietin, että tahtoisinko kirjan itsellenikin, mutta kun olen tällainen juustokakun tasolle yltävä kotikokki niin en taitaisi edes uskaltaa kokeilla kirjan upeita luomuksia. Upea visuaalinen ilme on aina iso plussa!

Heidi P kirjoitti...

Toki osaisit varmasti tehdä kirjasta jotain siltikin, oli siellä helpompiakin ohjeita :) Esim. tuo puolukkabanoffee oli tosi simppeli tehdä!