sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kirjaesittely: Hupsut villatupsut - 42 veikeää eläinhahmoa

Hupsut villatupsut - 42 veikeää eläinhahmoa: Riitta Malinen-Tyynelä.

Villiinny tupsuista – iloista ja erilaista askartelua käsityöfriikeille
Tupsuista on moneksi. Ei pelkästään pipojen somisteeksi, vaan myös esimerkiksi pehmoeläimiksi, juhlien koristeiksi, pikkulahjoiksi, sisustuselementeiksi. Miltä kuulostavat vaikkapa joulukuusentupsut tai kurpitsatupsut halloweenjuhlaan? Eikä materiaalin tarvitse olla aina villalankaa. Se voi olla myös lahjanarua, paperinarua, vhs- tai c-kasettinauhaa, heijastavaa nauhaa tai trikookankaasta leikattuja suikaleita – mahdollisuuksia on kymmenittäin. Tupsut ovat oiva tapa hyödyntää kodin lankajämät ja kangastilkut.(Karisto)

Kustantaja: Karisto
Julkaistu: 10/2016
Kuvat: Paula Lehto ja Riitta Malinen-Tyynelä
Sivuja: 107
Kirjailijan aiemmat teokset: Vielä yksi laukku! (Karisto 2013), Papiljottilehmä ja haalarihai (Karisto 2009)
Arvostelukappale

Olemme aiemminkin askarrelleet lasteni kanssa tupsueläimiä  Pompom-mania-kirjan ohjeilla. Hupsut villatupsut on kuitenkin iloksemme huomattavasti monipuolisempi opas, josta löytyy ohjeita muihinkin eläimiin kuin kissoihin ja koiriin. Itse tietenkin ilahduin pöllön ohjeesta, tyttäreni ketun ja poikani kyyn ja hämähäkin ohjeista. On todella hauskaa, että kaikki hahmot on personoitu antamalla heille omat nimet (tyttärenikin nimi vilahti kirjan sivulla) ja hahmot on kuvattu aidonoloisissa ympäristöissä.
Olen aina ollut hiukan turhautunut tupsun teosta, sillä langan kieputtelu pahvikiekon ympärille on melko työlästä. Suorakaiteen muotoisen pahvin ympärille kieputetuista tupsuista taas tulee minusta hieman epämääräisen näköisiä. Niinpä tein sijoituksen ja tilasin Novitan verkkokaupasta tupsukehikkopakkauksen, jossa tuli yhteensä neljän erikokoisen tupsun kehikot. Todellakin voin suositella tätä, sillä nyt lapset (ja minä) jaksoivat tehdä omat tupsunsa marisematta.


Meillä ei ollut ihan oikeanvärisiä lankoja toive-eläimiemme toteutukseen, joten lapset tekivät nyt Minttu-kissan ja pullean pallokalan. (Minttu-kissa on näemmä nimetty uudelleen Tupsuksi)Näitä täytyy nyt ehdottomasti tehdä lisää, kunhan saamme oikeanvärisiä lankoja. Hupsut villatupsut on suosittelujen arvoinen kirja lasten kanssa askarteleville ja pikkulahjoja suunnitteleville. Uskoisinpa, että kouluissakin tästä kirjasta olisi suurta iloa.

Samantyylisiä teoksia: 

Pompom-mania

Ei kommentteja: