Tein esikoistyttäreni synttäreille makoisaa omena-possuvoileipäkakkua Markku Kopran ja Sari Tammikarin Voileipäkakkukirjan ohjeella (Teos 2016). Suurensin ohjeen kaksinkertaiseksi.
Tähän voileipäkakkuun tuli täytteeksi pekonia, herkkukurkkua, kinkkua, ranskankermaa, piparjuurituorejuustoa, Granny Smith -omenaa ja sipulia. Leipänä käytin vaaleaa paahtoleipää ja kostutin ohjeen mukaan lihaliemellä. Sain vierailta kehuja siitä, ettei täyte ole mössöä, vaan siinä on pureskeltavaa.
Koristelin voileipäkakun tuorejuustolla, pekonisiivuilla, omenalla ja sinimailasen iduilla sekä paahdetulla sipulirouheella.
Tein myös gluteenittoman version. Sen koristeluun käytin salaatinlehtiä sipulirouheen sijasta.
Oikein maistuvaa kakkua tuli, joten teen varmasti toistekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti