keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Päärynä-kinuskipannari sekä salamipannari valkosipulismetanalla

Lähdin ensimmäistä kertaa mukaan Hopottajat-suosittelumedian kampanjaan. Pääsin testaamaan Myllyn Paras pannukakkujauhoa, ja kehittelin yhden suolaisen ja yhden makean reseptin. Sain kotiini postissa viiden euron arvoisen lahjakortin, jolla sain ostettua kaksi pussia kyseistä tuotetta. Muut ainekset pulitin omasta pussistani.

Jos kiinnostuit liittymään Hopottajiin, tästä linkistä se onnistuu. Käytäthän suosittelukoodiani HOP15218.

Päärynä-kinuskipannarit

Ainekset:



1 pss Myllyn Paras pannukakkujauhoa

9 dl punaista maitoa (tai kookosmaitoa, rasvatonta maitoa, kaikki käy)

2 rkl voita (sulatettuna)

Öljyä tms. leivinpaperin voiteluun
 

 Vatkaa pannukakkujauho  maidon sekaan, lisää sula voi  ja jätä turpoamaan uunin kuumumisen ajaksi (225 astetta)

 Levitä turvonnut pannukakkutaikina pellille öljytyn leivinpaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.

Valmista lisukkeet: 

Kinuski:

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria


Lisää kuvateksti
 Keitä kattilassa noin 15 minuuttia, kunnes kinuski on sopivan paksua. Nosta jäähtymään.

 Päärynärahkavaahto:

1 dl kuohukermaa
2 dl Fit Päärynä pehmeä rahka
noin 2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
kaksi päärynää
noin 1 dl fariinisokeria

Vaahdota kerma ja sekoita se päärynärahkaan. Lisää sokerit.

Kuori ja viipaloi päärynät. Keitä päärynäviipaleita fariinisokerissa noin 15 minuuttia, nosta jäähtymään.

 Paloittele pannukakku tai ota haluamasi muotoisella muotilla kuvioita. Pane pannarin päälle pari päärynäviipaletta, pursota päärynärahkavaahtoa ja viimeistele omatekoisella kinuskilla. Nauti!


Salamipannari valkosipulismetanalla



Ainekset:



1 pss Myllyn paras pannukakkujauhoa

9 dl punaista maitoa (tai kookosmaitoa, rasvatonta maitoa tms.)

noin 2 rkl voita (sulatettuna)

Öljyä leivinpaperin voiteluun

1 pss salamisuikaleita

1 sipuli

mustapippuria

valkosipulijauhetta



Lisukkeeksi:

1 prk smetanaa

1 valkosipulin kynsi



Vatkaa pannukakkujauho maidon sekaan, lisää sula voi ja jätä turpoamaan uunin kuumumisen ajaksi (225 astetta).



Pilko sipuli ja ruskista sitä hieman pannulla. Lisää paistettu sipuli ja salamisuikaleet turvonneeseen pannukakkutaikinaan. Lisää ripaus pippuria ja valkosipulijauhetta.



Levitä pannukakkutaikina pellille öljytyn leivinpaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.



Valmista lisuke: murskaa valkosipulinkynsi smetanaan ja sekoita hyvin.



 Nauti valmis salamipannari smetananokareen kanssa. Njam!


 --------------------



Oma kokemukseni Myllyn Paras Pannukakkujauhosta on hyvä. Vaikka pannaritaikinaa ei nyt ole muutenkaan vaikea tehdä, on jauheesta tehty pannari vielä vaivattomampi, kun munia ei tarvitse lisätä taikinaan. Pannarit paistuivat tosi tasaisesti ja maistuivat ihan tavalliselle pannarille.

 

Ei kommentteja: