tiistai 25. elokuuta 2015

Nukkejen syysasut

Heipä hei!

Pitihän minun ommella lasteni nukeille uudet syysasut, kun en muuta värkättävää tällä kertaa keksinyt. Ohjeet on ihanaisesta Tarja Helenan nukenvaatekirjasta nimeltä Nukenvaatteita isoäidin tapaan, josta aiemmin tehdyn kirjaesittelyn voit lukea täältä. Olen ommellut kirjan ohjeilla myös nuken mekon, kesähatun ja kassin, jotka näet tästä linkistä.

 Tyttöni uudehko Beibbari sai puuvillaisen asun (kirjan ohje 3), jonka pöllökangas on tilattu eBay:sta ja housukangas löytyi jemmapussista. Paita kiinnitetään takaa tarroilla, samoin housuissa on takana pieni halkio tarrakiinnityksellä.

Pojan nukke sain kivan collegeasun (kirjan ohje 30), jonka pirteänturkoosi college löytyi kaapistani (en muista, mistä olen aikoinani ostanut). 

 Laitoin nuken takkiin neppareiden sijaan tarrapalat kiinnitystä varten, ja etumukseen ompelin koristeeksi kolme erilaista nappia. Napit on tilattu Hanhelista. takin nyörit ja nyöristopparit on omista kätköistäni kaivettuja.

Nyt ovat nuket valmistautuneet syksyn tuloon!

Seuraavaksi aion sekä ommella että näperrellä: on tulossa jumpsuit sekä legginsit scuba-trikoosta tytölle, susimainen velourpaita pojalle uusimman Ottobren ohjeen mukaan, reppu Finlaysonin ohjeen mukaan itselleni sekä hauskan kranssin ja kovetettujen pitsikulhojen askartelua kirja-esittelyn ohessa (Niemi, Nuikka, Koivumäki: Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin.) Pikku hiljaa, pikku hiljaa...

Ei kommentteja: