sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesäiset takit lapsille sekä tuunausompelua

Heipä hei! 

Kesäiset kelit jatkuvat, joten en ole mitenkään myöhässä, vaikka aloin tehdä vasta nyt lapsille kesäisiä, vuorittomia parkatakkeja. Takkien ohje on OB:n lehdestä 3/15 Summer Camo - vuoriton parkatakki. Pojalle tein takin koossa 110 cm ja tytölle 122 cm. Nämä ovat muuten elämäni ensimmäiset takit, jotka olen ommellut.

 Tyttö valitsi kukkapläjäyskankaan ihan itse Kangaskapinan valikoimista. 

 Hauska HAND MADE -tekstillä varustettu nappi on ostettu Hanhelista.

 Tykkään näistä taskuista!

 Kettumainen nauha löytyi Hanhelin valikoimista...

 ...kuin myös nämä ihastuttavat perhosnapit.


 Pojan takkiin valitsimme musta-valkotäplikkään puuvillapopliinin Kangaskapinan valikoimista. Minua hieman mietitytti, sopiiko pallokuosi pojan takkiin. Yritän olla avarakatseinen, mutta jostakin mieleni syövereistä kumpusi ajatus, että pallokuosi olisi tyttömäinen. Lopulta työnsin ajatuksen syrjään ja tein takin tästä kankaasta. Piste. Keltaiset napit on minusta mustavalkoisen kanssa ihanan pirtsakat, nekin tilasin Hanhelista.


Pojan takin kiristysnyöri jäi sisäpuolelle.  Laitoin siihen perusnyöriä kaappieni uumenista sekä stopparit, ettei nauha katoa nauhakujan uumeniin.

Sitten sovituskuvia:Pojan ilme sen kertoo: kyllä pallotakki on hänelle mieluinen!

Tämä takki päällä on mukava mennä kouluun.

En ole pitkään aikaan tehnyt tuunausompeluja, joten innostuin kaivamaan esiin minun vanhat stretch-farkkuni, joita olen säästellyt jatkokäyttöä varten ja ompelemaan niistä tytölleni jegginsit.

 Ennen...
 ... ja jälkeen! Jemmoistani on raidallinen kuminauhavyö, josta tein tytön jegginseihin vyötärön. Vetoketjun jätin paikalleen, mutta se on nyt pelkkää rekvisiittaa kuminauhavyötärön takia.

 Yläosa olisi voinut ehkä olla hiukan tyköistuvampi. Hyödynsin farkkujeni takataskut, vaikka ne on ehkä suhteettoman suuret näissä.
Tästä tytölle halvat farkut kouluun! Kaavana käytin OB:n Chillax jerseyhousujen kaavaa koossa 122.

Toinen sunnuntaipäivän tuunausprojektini oli pojan nukenrattaat, joista hajosi kangasosat alta aikayksikön. Sen siitä saa, kun ostaa halvat räpsyt. Niinpä tein poikani toiveesta siihen uudet kangasosat apinamaisesta puuvillasta.

 Mallina käytin alkuperäisiä kangasosia. Kangas on ostettu Anne-Marian kangas ja sisustusompelimosta. Nauhat, lukko-osat ja kuminauhat on kaappieni syövereistä. Kangassosien väliin silitin tukikangasta.Mitenkäs muiden käsityösyksy on pyrähtänyt käyntiin? Joko suunnitelmat siintää vuoritetuissa takeissa ja villapaidoissa, vai vieläkö kesäiset vaatteet ja asusteet kiinnostavat? 

Minä suunnittelen seuraavaksi hihattoman trikoojumppiksen tekoa tyttärelleni, mutta myös syksyisemmät (ja jouluisemmat) työt kiinnostavat. Tildan jouluista pöytäliinaa olen ajatellut aloitella lähiaikoina sekä viimeistellä tammikuussa aloittamani piirakkasukat. Toisen sain tehtyä eilen loppuun, kun katsoimme lasten kanssa elokuvaa. Myös pehmoisia pitsipipoja olen ajatellut tehdä syksyn viileille keleille. Suunnitelmia on mukava tehdä, vaikka kaikkia ei aina ehtisikään toteuttaa!

Palataan asiaan tässä piakkoin kirjaesittelyn merkeissä!Ei kommentteja: