sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kukkaroviritelmiä

Olen pitkään suunnitellut tekeväni söpöjä kukkaroita. Kun tilasin tädiltäni kesän alussa suloisia puuvillakankaita, pitihän se kokeilla, onnistuisinko. Heinäkuun festareille tein itselleni aurinkolasikukkaron hyvin teemaan sopivasta kankaasta.


Opetteluahan tämä oli: en katsonut mistään kaavaa, vaan sommittelin mallin itse. Siinähän kävi niin, että kangas oli vaikea saada tungettua kukkaronipsuttimiin, eli varaa olisi saanut olla enemmän.  Lisäksi kukkarosta oli hassun mallinen. Hyvin tässä on kuitenkin pystynyt aurinkolaseja säilyttämään.

Vuorikankaaksi löysin ihanaa kukkakangasta.

 Myöhemmin kokeilin tehdä Atte-pojalle uuden kolikkokukkaron, koska entinen ei pysynyt kunnolla kiinni. Nyt kokeilin liimata kankaat ensin kiinni nipsuttimeen, ennen kuin puristelin ne pihdeillä kiinni. Helpottihan se kummasti hommaa, mutta tein taas saman virheen kuin aikaisemmin, eli en lisännyt tarpeeksi varaa ja siksi nipsutin ei ole nyt joka puolelta kunnolla kiinni kankaassa. Pääasia kuitenkin, että kolikot pysyy tallessa. Apinakuosi on meidän apinafanin mieleen! Itselle tein vähän isomman pussukan, johon voi laittaa vaikkapa kännykän ja avaimet, meikkejä tai muuta. Siihen laitoin vuorikankaaksi ihanan mustapohjaisen Tilda-ruusukankaan. Kasettikuosi on ihanan retro!


 Voi olla, että nämä minun kukkarokokeilut jäivät tähän. Jotenkin oli niin tympeätä hommaa tuon nipsuttimen liimailu ja asettelu. Seuraavat pussukat teen ennemmin vetoketjulla varustettuna.


Ei kommentteja: