tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kirjaesittely: Parhaat piirakat. 50 suolaista ja makeaa herkkua kotikeittiöstä.

Tiia Koskimies: Parhaat piirakat.50 suolaista ja makeaa herkkua kotikeittiöstä.


"Parhaat piirakat -kirjasta löytyy tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita karjalanpiirakoista kaali- ja lihapiirakkaan kuin uusia tuttavuuksia flammkuchenista ranskalaiseen galette-piirakkaan.

Ja mitäpä olisi piirakkakirja ilman iki-ihanaa mustikkapiirakkaa, suussa sulavaa mustaherukka-suklaapiirakkaa tai vaikkapa tuorejuusto-appelsiinipiirasta, joka viimeistään vie kielet mennessään? Myös gluteenitonta ja maidotonta dieettiä noudattaville on kehitelty omat ohjeensa."(Minerva)


Kustantaja: Minerva
Julkaistu: 03/2016
Sivuja: 136
Kuvat: Matias Koskimies
Kirjailijan aiempaa tuotantoa: Suomalainen puurokirja (Minerva 2015), Suomalainen smoothiekirja (Minerva 2014), Pohjoisen herkut (Gummerus 2013), Syystunnelmia ja joulun odotusta (WSOY 2005), Venekokin käsikirja (Art House 2003), Makumatka saaristoon (Silja Line 1999),   
Kirjailijan blogi: http://umami.fi/ 
Arvostelukappale
Minulle tulee Parhaat piirakat -kirjasta mieleen 1980-luvun ruokakortit, joita tuli lähes jokaiseen kotitalouteen. Jotenkin ohjeet, kuvitukset ja kirjan habitus henkii kasariaikaa. Pidän siitä, että ohjeet on luokiteltu kala-, liha- ja kasvispiirakoihin, ja makeat on sitten toki vielä omana ryhmänään. Herkullisissa piiraissa käytetään enimmäkseen terveellisiä ainesosia: erilaisia kaaleja, kasviksia, hirvenlihaa, sieniä, marjoja.Päätin kokeilla kirjasta Tomaatti Tatin -keikauskakkua, jonka pääraaka-aineena ovat tomaatit ja punainen pestokastike. Pestokastikkeelle on mukana ohje, mutta minä päätin käyttää kaupan valmista.Lisää kuvateksti


Minun tomaatti tatin näyttää hiukan erilaiselta kuin kirjan piiras, mutta hyvää se oli. Koristelut jätin tällä kertaa tekemättä.Parhaat piirakat on hyvä kirja esimerkiksi vieraiden varalle, etsii sitten perinteisen lohipiirakan kuin jonkin erikoisemman piirakan ohjetta. Mukavaa on myös se, että myös makeat piirakat löytyvät samojen kansien välistä. Kirjan alussa on monipuolisen paljon erilaisia piiraspohjaohjeita, muttei ohjeissa syyllistetä valmistaikinoiden käyttäjiäkään.


Ei kommentteja: