sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kirjaesittely: Huiveja ja kaulureita - 36 nopeaa ja näpsäkkää neuletta.

Huiveja ja kaulureita - 36 nopeaa ja näpsäkkää neuletta: Fiona Goble. 

 "Huivi tai kauluri on sopivan yksinkertainen ja helppo neuletyö, jos neulojalla on kokemusta vähänlaisesti. Tämän kirjan valikoimista löytyy jokaiselle jotakin - vaikkapa käärmehuivi, hienostunut iltakeeppi, superpitkä raitakaulaliina tai lasten cowboytyylinen kolmiohuivi. Usein pisteeksi i:n päälle riittää vain nappi tai pari. Kokeneempikin neuloja saa kivoja ideoita ja riittävää haastetta esimerkiksi taskullisesta kirjoneulekaulaliinasta tai pitsineulehuivista.(Karisto)
Julkaistu: 09/2015 
Kustantaja: Karisto
Suomentanut: Maria Kivelä
Kuvat: Terry Benson
Englanninkielinen alkuteos (2014): Scarves and Cowls - 36 Quick and Stylish Knits 
Sivuja: 128
Kirjailijan muita teoksia: Knitted Animal Scarves, Gloves and Socks (2015), Neulo hauskat eläinmyssyt (2013), Fiona Goble's Farmyard Knits (2012), Knitivity - Create Your Own Christmas Scene (With Patterns) (2011), Pehmolemmikit (2008)
Arvostelukappale 

Tätä Fiona Gablen neulontakirjaa voisi luonnehtia iloisen kepeäksi, riemukkaan rempseäksi ja hurmaavan helpoksi! Kaulaliinojahan ei voi olla koskaan liikaa, sen tietää joka iikka. Hauskaa tässä kirjassa on myös se, ettei miehiäkään ole unohdettu. Harmi, ettei oma siippani osaa käyttää kaulahuiveja...

Kirjan sivuilla ei ole säästelty värejä, joten inspiraation määrä tätä selailevalla on takuulla maksimissaan. Erilaisten huivimallien lisäksi sivuilla vilistää kivoja keeppejä ja kaulureita. Lapsillekin löytyy omat, veikeät mallinsa: on söpö käärmekaulahuivi, hassu viiksekäs kauluri ja pitsireunainen raitakauluri tytöille. Tässähän ihan sormet syyhyää!

Halusin tehdä itselleni pehmoisen, lämpöisen mutta keveänmallisen kaulahuivin. Löysinkin todella sievän laineikkaan pitsihuivin ohjeen, joka on kirjan sivuilla tehty sinivalkoisin värein. itse neuloin huivin mustasta ja valkeasta Novita Rose langasta, jota haalin vuosi sitten alennuskorista talteen. Nyt tuli langalle käyttöä. Malli oli helppoa seurata, sillä onnekseni ne on toteutettu sanallisesti. En nimittäin oikein tykkää seurata ruudukkoja.  

 Olen oikein tyytyväinen huiviini. Tarkoituksenani olisi neuloa kirjan ohjeilla vielä itselleni siro pitsineulekeeppi sekä lapsilleni huivit tai kaulurit. 

Suosittelen tätä kirjaa neulomisen vasta-alkajille ja niille, jotka kaipaavat välillä tervetulleita vaihtoehtoja kaulahuivien neulontaan.
 

Ei kommentteja: