sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kettumaiset 7-vuotissynttärit



Ihana, höpsö esikoistyttäreni täytti seitsemän vuotta ja hänen toiveena oli kettumaiset syntymäpäiväjuhlat, sillä kettu on tällä hetkellä (ilveksen rinnalla) hänen lempieläimensä. Siispä mielikuvitusta kehiin ja toteuttamaan!




Edellisellä viikolla teimme itse kettupinatan. Ohje pinataan löytyy esimerkiksi täältä. Neiti maalasi ketun itse oranssiksi, ja minä tein sitten yksityiskohdat: maalasin naamaan valkoista, nenän, silmät ja viikset sekä tein softiksesta ja pahvista korvat ja hännän. Sisään laitoimme tietenkin ennen maalausta patukoita, tikkareita ja paperikarkkeja.



Narukiinnitystä emme laittaneet vielä tässä vaiheessa, vaan ripustimme pinatan sitten kattoon ihan perusnyörillä sitoen sen ketun mahan ympärille. Hyvin toimi niinkin.


Me haluamme pitää syntymäpäivät aina yhtenä päivänä, mikä tarkoittaa sitä, että neidin ystävät saavat tulla ensin juhlimaan, ja vasta sen jälkeen tulevat mummut, papat, kummit ja muut aikuisystävät. Tyttö halusi kaverisynttäreille Cookies'n Cream -jäätelökakkua, jonka ohjeen hän näki jo jonkin aikaa sitten Emma Iivanaisen kirjassa Emman kakut, leivokset & jäätelöt (Docendo 2015). En ole ikinä tehnyt jäätelöä itse, sillä minua on vierastanut ajatus välisekoittamisista - enkä omista jäätelökonetta, joka sekoittaisi massaa puolestani. Vaan ei hätää, nyt on muodissa omatekoiset jäätelöt, joita ei tarvitse sekoittaa - kiitos kondensoidun maidon! Jäätelökakku teki tosiaankin kauppansa, ja lähes jokainen lapsi söi lautasensa tyhjäksi. Minun kokemuksellani kun täytekakut tahtovat jäädä lasten lautasille lähes koskemattomina...


Jäätelön juttu oli Domino-keksimurut niin pohjassa, jäätelön seassa kuin kakun päälläkin. Neiti askarteli kettulipun itse.


Kakun rakenne oli pehmeän jäätelömäinen, eikä kakku sulanut ja valahtanut pöydälle, niinkuin kaupan jäätelön kanssa olisi pian käynyt. Kakkua syötiin vielä iltapäivälläkin, toki se kävi välillä jääkaapissa.

 

Tokihan synttäreillä piti olla niitä perinteisiä mokkapaloja ja pikkuleipiäkin. Teimme neidin kanssa perusmurotaikinasta kettupikkuleipiä, jotka koristelin sitten (hiukan hätäisesti) pikeerillä. Ihanan kettumuotin löysin Ullan Unelmat -nettikaupasta. 



Astioina meillä oli ihan halpisastioita, joihin liimasimme sitten kuumaliimapyssyllä omatekemiä kettukuvia, joihin oli kirjoitettu lapsen nimi. Kitinää paikoista ei päässyt syntymään, kun olin laittanut kaikille valmiiksi sopivat paikat... tai no ehkä vähän, kun moni olisi halunnut päivänsankarin viereen. Juhlapöydän päällä oli myös kettukuvin viritelty nauha, mutten juhlahötäkässä tullut ottaneeksi kuvaa niistä. Karkkikupit tein kertakäyttömukeista, joihin liimasin nätistä koristepaperista kapeat suikaleet kuumaliimapyssyllä sangoiksi ja niihin tuli myös lapsen nimellä varustettu ketunpää. Näin pinatan karkit pysyivät kaikilla tallessa omissa kupeissaan.

Suolaisina tarjottavina meillä oli poppareiden, sipsien ja juustonaksujen lisäksi Kinuskikissa leipoo -kirjan (Sini Visa: Tammi 2012)Rahkavoitaikinakieppejä kinkkutäytteellä. Ups, kuva unohtui ottaa niistäkin!

Aikuisväen saapuessa juhliin pöytään nostettiin sokerimassalla ja kermapursotuksilla koristeltu kettutäytekakku. Idean kakkuun sain Confetin blogista, mutta muokkasin sitä hiukan lisäämällä viikset sekä reunapursotukset.



Pohjan tein kahdesta levysokerikakkupohjasta, ja kostutin sen sekamehulla. Ensimmäiseen väliin tuli Kinuskikissan helpot suosikit -kirjasta (Sini Visa: Tammi 2014) Seeprakakun tumma suklaatäyte. Täyte on tarkoitettu hyydykakkuun, joten jouduin lisäämään siihen noin 1,5 dl vaniljakreemijauhetta liivatteen lisäksi, jotta täyte ei valuisi kakun välistä ennen aikojaan. Lisäksi osan täytteen vaniljajogurtista korvasin vaniljarahkalla.

Toiseen väliin tein saman kirjan ohjeella Ilopillerikakun mangoisen hedelmätäytteen. Sitruunarahkan korvasin maustamattomalla rasvattomalla rahkalla, johon lisäsin teelusikallisen sitruunan mehua. Ihanan raikas täyte tuli! Päälliset tein sokerimassasta ja sivupursotuksen kerman värjäsin oranssilla pastavärillä.


Mukavat synttärit oli meillä ja neiti oli oikein tyytyväinen.


------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavissa postauksissa esittelen neidin yllä olevaa, ompelemaani ilvesmekkoa, ehkä muitakin ompeluksia sekä tuoretta Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan kirjoittamaa Mekkotehdas aikuisille -kirjaa. Nähdään taas!

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Voi miten soma kettukakku!
Kaikkia muitakin herkkuja kuvissa niin, että kamalasti alkoi tehdä mieli herkkuja.. :)

Heidi P kirjoitti...

Kiitos :)