perjantai 3. huhtikuuta 2015

Heidin mango-sitruuna-kookos pääsiäiskakku

Hyvää pääsiäistä!

Pääsiäisen aikaan tulee suklaata tuutin täydeltä, joten halusin tehdä jotain ihanan raikasta ja kevyttä kakkua, ja jota voisi syödä ilman valtavaa sokeriähkyä. Kehittelin tämmöisen raikkaan sitruuna-mango-kookos-hyydykekakun.










Pohja:
1 dl cashewpähkinöitä
1dl mantelirouhetta
1dl mantelijauhetta
3 tl hunajaa
3 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 mangoa 
1 tl sitruunamehua



Hienonna pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa. Soseuta puolikas mango ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään. Painele irtovuoan pohjalle.

 Täyte:
6 liivatelehteä 
1 sitruunan kuoriraaste
1 dl sitruunamehua
1,5 mangoa
2 dl kuohukermaa
2 dl rasvatonta maitorahkaa
2 dl kookosmaitoa (jääkaappikylmää)
1 dl sokeria
1 tl luontaista vaniljasokeria


Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mangot, pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista 1 dl mehua siivilän läpi. Vaahdota kuohukerma ja lisää siihen varovasti maitorahka, kookosmaito, mangosose, kuoriraaste ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu, puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen. Kaada vuokaan, vuoraa vuoka kannella tai kelmulla ja hyydytä vähintään 3 tuntia jääkaapissa tai pakastimessa.

Irrota valmis kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista ja koristele sitruunasiivuilla. Koristeluun kävisi myös vaikkapa mangosiivut, sitruunamehukiille, kookoshiutaleet.


Huom: Pähkinävoittoisesta pohjasta tuli aika vetelä, joten mangoa olisi voinut olla paljon vähemmän, jos ollenkaan. Hunajan maku puski aika voimakkaasti läpi, joten jos ei pidä hunajasta (niin kuin minä), sitä voisi vähentää tai vaikka jättää kokonaan pois. Toki voi myös tehdä perinteisen keksimurupohjankin, jos pähkinäpohja oudoksuttaa.

Kakku sopii sellaiselle, joka ei pidä hirveänä makeasta, sillä se on maultaan juuri sopivan mieto ja hienoisen raikas. Jos haluaa makeampaa, voi täytteeseen laittaa 2 dl sokeria. Minä pidin kakusta juuri tällaisena!


1 kommentti:

mARa kirjoitti...

Oi kun näyttää herkulliselta! Kiitos ohjeesta!