keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Robin-kakkua esikoisen 6-vuotissynttäreille

Meidän neiti on todella hullaantunut Robiniin, joten hänellä oli  ehdottomana vaatimuksena saada 6-vuotissyntymäpäivilleen Robin-kakku. Minä kauhistelin, että mitenkähän osaan maalata edes etäisesti Robinia muistuttavan kakun! Huh, huomasin kuitenkin, että eräs nettikauppa onneksi myy kakkukuvia, joissa komeilee kyseisen popparin pärstä. Niinpä juhlien pääkakusta saatiin prikulleen neidin toiveisen mukainen. Lisämaksusta kakkukuvaan sai päivänsankarin nimen ja iän.Täytteen tein Kinuskissa leipoo -kirjan (Visa: Tammi 2012) ohjeella "raikas marjatäyte", jossa marjoina oli kotimaisia mansikoita ja mustikoita, kermana ihan perus vähälaktoosista vispikermaa ja rahkana kuningatarrahka. Kostutin kakun meheväksi mansikoiden ja mustikoiden valutusmehulla sekä kaupan mansikkamehulla. Kakkupohjana on kaksi pehmeää levykakkupohjaa saman kirjan ohjeilla. Kakkukuvan alle tein kirjan ohjeella sokerikreemin ja pursotukset tein perusvispikermalla.

Toinen kakku syntyi yksissä tuumin lasten kanssa, nimittäin "hedelmäpehmo" Kinuskikissan kirjan mukaan. Pohja rakentui pehmeästä levykakkupohjan kaakaoversiosta. "Hurmaavaan hedelmätäytteeseen" panin ohjeen mukaisesti säilykepersikkaa ja papaijaa, mutta koska luottokaupastani ei löytynyt sitruunarahkavalmistetta, sovelsin täytettä mangorahkalla. Hyvää tuli! 
Lapset tykkäsivät koristella kakun kanssani pikkuisilla vaahtokarkeilla.

Muuta tarjottavaa meillä oli kanelivuokapullat, suklaaneliöt, ihastuttavat vaahtokarkkisuklaatikkarit ja aikuisväelle suunnattu juustokakku, josta en ehtinyt näpätä kuvaa. Sen ohje löytyy täältä.


Ei kommentteja: